Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Οι 6 λόγοι που δεν σε αφήνουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Προσπαθείς συνεχώς να χάσεις τα περιττά κιλά γύρω από την περιφέρεια
και
τη μέση σου και
να «χτίσεις» κοιλιακούς όμορφους
και γραμμωμένους, αλλά κάθε προσπάθεια πάει στο βρόντο.

Μήπως κάνεις κάτι (ή και περισσότερα) από τα παρακάτω;

1. Έχεις έλλειψη μαγνησίου:
Έρευνες έχουν δείξει πως όσο μεγαλύτερη κατανάλωση μαγνησίου κάνουμε τόσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης (δείκτες που σχετίζονται με το λίπος και την αύξηση του σωματικού βάρους).


Επίσης τα συμπληρώματα μαγνησίου έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην μείωση της κατακράτησης υγρών κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου, κάτι που σημαίνει λιγότερο πρήξιμο.

2. Κάνεις τη λάθος άσκηση:
Πολλοί άνθρωποι το ρίχνουν στις καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις για να αδυνατίσουν.
Το πρόβλημα είναι πως μετά από τρέξιμο 45 λεπτών, για παράδειγμα, μπορεί αρχικά να χάσεις κάποια κιλά αλλά αν συνεχίσεις να κρατάς σταθερό ρυθμό το σώμα σου θα προσαρμοστεί και θα σταματήσεις να χάνεις θερμίδες.


Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική άσκηση είναι η προπόνηση με βάρη, η οποία χρειάζεται περισσότερη ενέργεια και άρα καίει περισσότερες θερμίδες, ακόμα και 2 μέρες μετά!
Γενικότερα, τα προγράμματα υψηλής έντασης και με συνεχείς εναλλαγές στις ασκήσεις με βάρη έχουν αποδείξει πως κάνουν τρομερή δουλειά, καθώς μπορείς να δεις σημαντικές αλλαγές στο σώμα σου μέσα σε 2 εβδομάδες.

3. Δεν κοιμάσαι αρκετά:
Έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες που κοιμούνται 5 ή λιγότερες ώρες κάθε βράδυ, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν πολλά κιλά μέσα στα επόμενα 16 χρόνια, σε σχέση με αυτές που κοιμούνται περισσότερο.


Επίσης, όταν οι γυναίκες κοιμούνται 4 ώρες αντί για 8, φαίνεται να καταναλώνουν περισσότερες από 300 έξτρα θερμίδες μέσα στη μέρα, κυρίως από παχυντικά φαγητά. Και αυτό γιατί η μικρή ποσότητα ύπνου αυξάνει την ορμόνη γρελίνη η οποία διεγείρει την όρεξη.
Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι γύρω στις 7 με 9 ώρες κάθε βράδυ, όπως συστήνουν οι ειδικοί.

4. Είσαι «κολλημένη» με τα αναψυκτικά:
Τα αναψυκτικά με ζάχαρη έχουν πολλές «άδειες» θερμίδες, αυτό είναι γνωστό, αλλά ακόμα και αυτά που δεν έχουν θερμίδες μπορούν να μεγαλώσουν την περιφέρειά σου.


Η γλυκιά γεύση τους ενεργοποιεί ένα μήνυμα προς το σώμα σου, ώστε να περιμένει την εισροή μιας ενέργειας που δεν θα έρθει ποτέ. καθώς δεν υπάρχουν θερμίδες μέσα στο αναψυκτικό.
Έτσι τα σήματα πείνας του οργανισμού ενεργοποιούνται και σε αναγκάζουν να ποθείς (και να καταναλώνεις) περισσότερες θερμίδες από το κανονικό.

5. Η διατροφή σου περιέχει πολύ αλάτι:
Αν νιώθεις φουσκωμένη μετά από ένα αλμυρό γεύμα, δεν είναι απλά ιδέα σου.
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού οδηγεί το νερό από το αίμα στο δέρμα, με αποτέλεσμα να δείχνουμε πρησμένοι.


Ακόμα και αν δεν βάζεις αλάτι στο φαγητό, μάλλον το παίρνεις από άλλα τρόφιμα μέσα στη μέρα, όπως συσκευασμένα προϊόντα, σος για σαλάτες, σνακ ακόμα και γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το cottage cheese.

6. Πίνεις πολύ και συχνά:
Έχει αποδειχτεί πως το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει σημαντικά την όρεξη για φαγητό ενώ συγκεκριμένα είδη ποτών έχουν συνδεθεί άμεσα με το λίπος στην κοιλιά, όπως η μπίρα.
Φυσικά και μπορείς να απολαμβάνεις ένα ποτήρι κρασί ή ένα απλό, καθαρό ποτό που και που, καλό θα είναι όμως να μένεις μακριά από γλυκά ποτά όπως τα ντάκιρι και οι μαργαρίτες.


Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι πως δεν χρειάζεται να το κόψεις εντελώς, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες που καταναλώνουν μια μικρή ή ελεγχόμενη ποσότητα αλκοόλ παίρνουν λιγότερο βάρος και έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να παχύνουν μέσα στα επόμενα 13 χρόνια, από αυτές που δεν  πίνουν καθόλου.


Πηγή: queen.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα