Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Coffee Break:

Μπορεί ο καφές να μας... αδυνατίσει;

Στη συγκεκριμένη μελέτη παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση ροφήματος καφέ πλούσιου σε μαννοολιγοσακχαρίτες οδήγησε σε μείωση του σωματικού βάρους σε υπέρβαρους άνδρες, σε σύγκριση με την κατανάλωση ροφήματος καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.

Μία νέα κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Institute of Human Nutrition του Πανεπιστημίου της Columbia, φέρνει νέα δεδομένα για ένα από τα συστατικά του καφέ, τους λεγόμενους μαννοολιγοσακχαρίτες και τη σχέση τους με τη ρύθμιση του σωματικού βάρους!

Οι μαννοολιγοσακχαρίτες είναι σύνθετοι υδατάνθρακες σαν τις φυτικές ίνες που περιέχονται στους κόκκους του καφέ και εμφανίζουν πρεβιοτική δράση στον οργανισμό μας!

Πιο συγκεκριμένα, περνούν ανέπαφοι από το στομάχι και το λεπτό μας έντερο, και μόλις φτάσουν στο παχύ έντερο διασπώνται από ωφέλιμα βακτήρια που ‘‘κατοικούν’’ εκεί, επιφέροντας ευεργετικές δράσεις για την υγεία μας, μία εκ των οποίων φαίνεται να είναι η ρύθμιση του σωματικού βάρους!

Οι πιθανοί μηχανισμοί που έχουν προταθεί είναι η επίδραση των μαννοολιγοσακχαριτών στο ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή στην πρόσληψη και κατανάλωση ενέργειας -θερμίδων, στην απέκκριση λίπους, από τον οργανισμό, στη μείωση της λιπογένεσης, δηλαδή στη μείωση της δημιουργίας λίπους στο σώμα και στην αύξηση της οξείδωσης λίπους δηλαδή στην αύξηση της καύσης του.

Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, μελέτη παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση ροφήματος καφέ πλούσιου σε μαννοολιγοσακχαρίτες οδήγησε σε μείωση του σωματικού βάρους σε υπέρβαρους άνδρες, σε σύγκριση με την κατανάλωση ροφήματος καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 54 υπέρβαροι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 19-65 ετών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και παρακολουθήθηκαν για διάστημα 12 εβδομάδων.

Οι ερευνητές απομόνωσαν μαννοολιγοσακχαρίτες από κόκκους του καφέ και τους προσέθεσαν σε ρόφημα καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.

Η πρώτη ομάδα, κατανάλωνε 2 φορές την ημέρα το ρόφημα καφέ πλούσιο σε μαννοολιγοσακχαρίτες, ενώ η δεύτερη ομάδα κατανάλωνε 2 φορές την ημέρα ρόφημα καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.

Το διάστημα αυτό κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ακολουθούσε δίαιτα απώλειας βάρους, ούτε αύξησε τα επίπεδα σωματικής του δραστηριότητας.

Στο τέλος της μελέτης, αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν ότι οι άντρες που κατανάλωναν το ρόφημα καφέ πλούσιο σε μαννοολιγοσακχαρίτες είχαν μεγαλύτερη μείωση στο σωματικό τους βάρος, σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν ρόφημα καφέ χωρίς μαννοολιγοσακχαρίτες.

Παράλληλα παρατηρήθηκε μία μικρή μείωση στο σωματικό τους λίπος, χωρίς όμως να είναι στατιστικά σημαντική.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, αυτής, έχουν επιβεβαιωθεί κι από άλλες μελέτες, οι οποίες έχουν αναδείξει την ευεργετική δράση των μαννοολιγοσακχαριτών του καφέ στο σωματικό βάρος και στη σύσταση σώματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω οι μηχανισμοί με τους οποίους τα συγκεκριμένα συστατικά του καφέ δρουν στον οργανισμό μας και να αποσαφηνιστεί αν τελικά υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, καθώς δεν είναι ακόμη πολύ ξεκάθαρο.

 

Πηγή: iatronet Γράφτηκε από _blank

 

Το σχόλιο μας.

Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι οι μοννοολιγοσακχαρίτες βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών και κύρια στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών στο σώμα που ανεβάζουν τα νούμερα στην ζυγαριά. Αλλά επιπροσθέτως θα αναφερθώ στον καφέ που συμπεριλαμβάνει Γανοδερμα όπου έχουμε πολλούς λόγους να το ισχυριστούμε με βεβαιότητα  αυτό.

Για τη πέρα από τον καφέ, έχουμε και τις δράσεις του Γανοδερματος που αποτοξινώνουν και διατηρούν τον οργανισμό σε καλή λειτουργία,  ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και τέλος δίνουν ενέργεια σε σώμα και οργανισμό εξασφαλίζοντας μεγάλη αντοχή όπου προϋποθέτει και καύση θερμίδων.  

Ανεπιφύλακτα θα πρότεινα τον Lingzhi Black Coffee της DXN Pharmaceuticals που είναι συμβατός και με την ομοιοπαθητική.

2 με 3 καφέδες ημερησίως μας εξασφαλίζουν μια σταθερή απώλεια περιττών κιλών και βοηθούν στο αποτέλεσμα όλες τις δίαιτες.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Φαρμακοποιός.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, προσφορές και παραγγελία
του καφέ πατήστε ΕΔΩ http://biop.dxnnet.com/products

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα