Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Chia:


Ο σούπερ σπόρος για σούπερ ενέργεια!

Κατάγεται από το Μεξικό και ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Ο σπόρος chia στη γλώσσα των Μάγια ήταν συνώνυμος με τη λέξη δύναμη, αφού οι Αζτέκοι πολεμιστές έτρωγαν από αυτούς για να αποκτήσουν ενέργεια και αντοχή πριν από τις μάχες και τις μεγάλες πορείες τους.

Στην εμφάνισή του θυμίζει σουσάμι ή λιναρόσπορο, τόσο στο μέγεθος και το σχήμα του και βγαίνει σε λευκές και μαύρες ποικιλίες, ενώ στη γεύση θυμίζει ελαφρά αυτή του καρυδιού. 

Μπορεί να χαρακτηριστεί δικαίως ως σούπερ τροφή, αφού είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, σίδηρου, και ψευδάργυρου.

Μία κουταλιά της σούπας θα σου δώσει 3 γραμμάρια ω-3 λιπαρά οξέα, 5 γραμμάρια ινών, 3,5 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 78 θερμίδες.

Μπορείς να καταναλώσεις αυτούσιους τους σπόρους σαν σνακ ή να τους ρίξεις στη σαλάτα σου.

Η διαιτολόγος Jennifer Hunter, προτείνει να αφήσεις τους σπόρους να μουλιάσουν στο νερό ώστε να τους προσθέσεις σε σούπες ή smoothies, αλλά να μην τους βράσεις γιατί τα καλά λιπαρά χάνονται στις υψηλές θερμοκρασίες. 

Μπορείς να προμηθευτείς τους σπόρους από διάφορα καταστήματα υγιεινής διατροφής ή από το greensplus.com / chia. «Φύλαξε τους σπόρους στο ψυγείο για να διατηρηθούν τα λιπαρά οξέα» συμβουλεύει η Hunter.

 

Γράφτηκε από John πηγή:Faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα