Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το γυναικείο στήθος γερνά πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σώμα!

Μία νέα μέθοδος εντοπισμού της ηλικίας ενός ατόμων, μέσω των ιστών ή του αίματος, έδειξε ότι το στο στήθος της γυναίκας γερνά ταχύτερα από το υπόλοιπο σώμα της!

Αντίθετα η καρδιά κερδίζει χρόνια και διατηρείται για περισσότερο καιρό νέα!

Ερευνητές από το Πανεπιστημιο της Καλιφόρνιας χρησιμοποίησαν την επιγενετική για την εκτίμηση της ηλικίας ενός ατόμου.

Η επιγενετική ασχολείται με την μεθυλίωση – πρόσθεση ή αφαίρεση μεθυλομάδων στο γονίδιο με την πάροχο του χρόνου – μία διαδικασία που επηρεάζει την έκφραση του γονιδίου και τη γήρανση.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο για τη στατιστική ανάλυση των μοτίβων μεθυλίωσης σε 7.844 δείγματα 51 τύπων υγιών ιστών από άτομα εμβρυικής ηλικίας έως 100 ετών, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Genome Biology».

Με τον αλγόριθμό κατάφεραν να υπολογίσουν την ηλικία του κάθε ιστού.

Το στήθος γερνάει, η καρδιά κερδίζει χρόνια.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι ο ιστός του στήθους ήταν κατά μέσο όρο 2-3 χρόνια γηραιότερος σε σύγκριση με την πραγματική ηλικία της γυναίκας.

Την ίδια στιγμή και στα δύο φύλα ο καρδιακός ιστός φάνηκε να είναι εννέα χρόνια νεότερος κατά μέσο όρο σε σύγκριση με την πραγματική ηλικία του ατόμου.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι ο ιστός του στήθους γερνά πιο γρήγορα γιατί εκτίθεται συνεχώς σε ορμόνες ενώ αντίθετα ο ιστός της καρδιάς κερδίζει χρόνια γιατί αναγεννάται εξαιτίας των βλαστικών κυττάρων.

 

Εντυπωσιακή ήταν η ανάλυση των καρκινικών ιστών, που έδηξε ότι ήταν 36 χρόνια γηραιότεροι σε σύγκριση με την πραγματική ηλικία των ασθενών από τους οποίους προέρχονταν οι ιστοί.



Πηγή: onmed.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα