Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τεχνητό μαύρισμα:


Κρέμα και σπρέι ή
σολάριουμ;

Λίγο πριν ξεχυθούμε στις παραλίες, πολλές και πολλοί καταφεύγουν στο τεχνητό μαύρισμα, επιλέγοντας είτε τα προϊόντα αυτομαυρίσματος, είτε το σολάριουμ, το οποίο έχει και στην Ελλάδα ιδιαίτερη απήχηση.


Η Ελληνική Αφροδισιολογική και Δερματολογική Εταιρεία απαντά σε δυο βασικά ερωτήματα:
Είναι το τεχνητό μαύρισμα ασφαλέστερο από το μαύρισμα από τον ήλιο; Ένα τεχνητό μαύρισμα  (κρέμες ή σπρέι που προκαλούν μαύρισμα) είναι κατά πολύ ασφαλέστερο από το μαύρισμα στον ήλιο.


Το τεχνητό μαύρισμα δείχνει φυσικό μέσω μιας χημικής αντίδρασης στο δέρμα. Φέρνει επομένως τα επιθυμητά αποτελέσματα σε κάποιον που θέλει να αποκτήσει μαύρισμα χωρίς να χρειάζεται να κάνει ηλιοθεραπεία.

Πρέπει κανείς να τοποθετεί τα προϊόντα τεχνητού μαυρίσματος κάθε 1-2 εβδομάδες προκειμένου να το διατηρήσει γιατί τα άνω στρώματα του δέρματος ανανεώνονται συνεχώς.
Παρ’ όλα αυτά το τεχνητό μαύρισμα δεν προστατεύει καθόλου από την ακτινοβολία των ακτινών UV.

Είναι ακίνδυνο να αποκτούμε τεχνητό μαύρισμα από σολάριουμ; Το σολάριουμ προκαλεί μαύρισμα με ακτινοβολία UVΑ, οι οποίες αν και πολύ αποτελεσματικές στο να μαυρίζουν το δέρμα χωρίς να προκαλούν έγκαυμα,  αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και αναμφίβολα προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Κάτι που πιθανόν οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν είναι ότι το μαύρισμα που αποκτάται από αυτές τις μονάδες μαυρίσματος δεν προστατεύει το δέρμα τους από ηλιακό έγκαυμα όταν βγαίνουν στον ήλιο.



Πηγή: onmed.gr

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα