Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Φυσικό νερό αποτοξίνωσης με μήλο και κανέλα


Αν ψάχνετε για ένα νέο ποτό που θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα βοηθήσει το σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες το νερό αποτοξίνωσης με μήλο και κανέλα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.
Ένα δροσιστικό ποτό με λιγότερο από 10 θερμίδες ανά μερίδα μπορεί να κάνει θαύματα από την πρώτη εβδομάδα.

Αλλάζοντας τις διατροφικές μας συνήθειες, αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα και αντικαθιστώντας τα αναψυκτικά (διαίτης και μη), με το νερό με μήλο και κανέλα θα καταφέρουμε και να διώξουμε κιλά και να γεμίσουμε με ενέργεια.

Μια  φυσική αποτοξίνωση που ενισχύει το μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, ενισχύει την υγεία της καρδιάς, μειώνει τη χοληστερίνη, μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών και αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα.

Το νερό είναι μια φυσική αποτοξίνωση και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσει υψηλά τα επίπεδα ενέργειας.

Στην πραγματικότητα, η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μιας έντονης προπόνησης είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για την εξάντληση και την κούραση.

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδιαίτερα της πηκτίνης, μια διαλυτή ίνα που βοηθά στην προώθηση της καλής υγείας του πεπτικού συστήματος και μας δίνει την αίσθηση της πληρότητας.

Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και περιέχουν πολλές οργανικές ενώσεις και βιταμίνες που ενισχύουν τη γενική υγεία μας.

Οι πολυφαινόλες των μήλων βοηθούν να επιβραδύνουν την πέψη των υδατανθράκων και να τους σπάσουν σε απλά σάκχαρα μειώνοντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Οι πολυφαινόλες μειώνουν επίσης την απορρόφηση της γλυκόζης και διεγείρουν το πάγκρεας να παράγει ινσουλίνη και αυτό συντελεί στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος.

Η κανέλα Κευλάνης θα μπορούσε απλώς να είναι το καλύτερο φυσικό συστατικό που υπάρχει για την απώλεια βάρους.

Περιέχει φυσικές θερμογόνες ιδιότητες που προάγουν το μεταβολισμό να κάψει θερμίδες. Βελτιώνει την λειτουργία της ινσουλίνης, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει το μεταβολισμό της γλυκόζης. Δεδομένου ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους η κανέλα βοηθά να αποφευχθεί αυτό.
Υλικά
1 μήλο
1 ξύλο κανέλα Κεϋλάνης
1 λίτρο κρύο νερό 2 φέτες λεμόνι
2 κουταλιές φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη (τζίντζερ) ή 1 κουταλάκι αποξηραμένη πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη

Εκτέλεση
Πλένουμε το μήλο, το καθαρίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά και το κόβουμε σε φέτες. Σε μια κανάτα προσθέτουμε τις φέτες από το μήλο και την κανέλα Κεϋλάνης.
Για να ενισχύσουμε τις ιδιότητες του νερού αποτοξίνωσης προσθέτουμε 2 φέτες λεμόνι και τζίντζερ.
Προσθέτουμε κρύο νερό.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα από το νερό. 
Τα μήλα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για ακόμη 3 φορές για να φτιάξουμε το νερό αποτοξίνωσης.

Παραλλαγές
- Σε μια κανάτα χωρητικότητας 1 λίτρου προσθέτουμε τις φέτες μήλου, το ξύλο κανέλας Κεϋλάνης, το λεμόνι και το τζίντζερ.
Προσθέτουμε παγάκια μέχρι τα μισά της κανάτας με παγάκια και προσθέτουμε 500ml νερό. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

- Σε μια κανάτα προσθέτουμε τις φέτες μήλου, το ξύλο κανέλας Κεϋλάνης, το λεμόνι και το τζίντζερ, προσθέτουμε 500ml ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κανάτα. Περιμένουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε 500ml νερό. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Τα συστατικά από το νερό αποτοξίνωσης με μήλο και κανέλα θα ενισχύσουν τον μεταβολισμό και σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και άσκηση, θα μας βάλει στο σωστό δρόμο για την απώλεια βάρους.

 

Πηγή: Ευ Ζην (enter2life) Κατηγορία: Ροφήματα Αποτοξίνωσης
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα