Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Θωρακίστε το αγγειακό σας σύστημα με αυτά τα συστατικά


Το αγγειακό σύστημα αποτελείται από τις αρτηρίες, τις φλέβες και τα άλλα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν οξυγόνο και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά του αίματος σε κάθε κύτταρο στο σώμα σας.


Οι αρτηρίες και οι φλέβες μπορούν να υποστούν ζημιές με πάροδο του χρόνου, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος και αυξάνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.
Ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσετε τις αρτηρίες και τις φλέβες σας ελαστικές και ανθεκτικές. Δείτε ποιες είναι:

Ίνες Είναι απαραίτητες για μια ισορροπημένη διατροφή και την κανονική λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Μειώνουν επίσης τον κίνδυνο άλλων διαταραχών όπως η υψηλή χοληστερόλη, η οποία μπορεί να επηρεάσει το αγγειακό σύστημα.

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην απομάκρυνση των “κακών λιπαρών” από το πεπτικό σύστημα, πριν προλάβουν να απορροφηθούν από το σώμα σας,.

Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος και να αποτρέψετε τη φλεβίτιδα.

Ειδικά οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες έχουν 50% αυξημένο κίνδυνο για την ανάπτυξη κιρσών.

Βιοφλαβονοειδή
Τα βιοφλαβονοειδή είναι φυτικές ουσίες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το χρώμα που παίρνουν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ενώσεις που βρίσκονται σε τροφές όπως τα λαχανικά, τα μούρα, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Ορισμένοι τύποι βιοφλαβονοειδών, όπως εκείνα που βρίσκονται στα cranberries, τα βατόμουρα και τα κουκούτσια σταφυλιού, βοηθούν τον οργανισμό να ανακουφίσει το πρήξιμο και τον πόνο από τους κιρσούς.

Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων και των βαλβίδων.

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία διατηρούν τα τοιχώματα των φλεβών και των αρτηριών ελαστικά και ισχυρά.

Αυτό βοηθά τα αγγειακά τοιχώματα να αντισταθούν στην συστολή και τη διαστολή εξαιτίας των αλλαγών στην πίεση του αίματος.
Το σώμα σας πρέπει να παράγει συνεχώς κολλαγόνο και ελαστίνη για να επισκευάσει και να διατηρήσει τις αρτηρίες και τις φλέβες υγιείς και να προλάβει σπασμένα τριχοειδή αγγεία και επιφανειακές ευρυαγγείες που εμφανίζονται κάτω από το δέρμα.

Η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Maryland συνιστά τη λήψη 500 έως 1.000mg βιταμίνης C τρεις φορές την ημέρα.

Βιταμίνη Ε
Οι θρόμβοι στο αίμα μπορούν να προσκολληθούν στα τοιχώματα των αρτηριών προκαλώντας την στένωσή, την σκλήρυνση και την αποδυνάμωσή τους.

Τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων στο αίμα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η βιταμίνη Ε είναι μια θρεπτική ουσία που εμποδίζει τα αιμοπετάλια από το να κολλήσουν μεταξύ τους και να σχηματίζουν θρόμβους στα αιμοφόρα αγγεία.

Νιασίνη
Η βιταμίνη Β3, γνωστή και ως νιασίνη, αποτελεί βασικό θρεπτικό συστατικό που χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης σε ορισμένους ασθενείς.

Η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Maryland υποστηρίζει ότι η νιασίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Αυτό συμβάλλει στη μείωση λιπαρών πλακών που προκαλούν αποφράξεις και θρόμβους στο αίμα.

Επίσης η νιασίνη βοηθά να μειώσετε τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, ή σκλήρυνσης των αρτηριακών τοιχωμάτων, για να κρατήσετε τα αιμοφόρα αγγεία ανθεκτικά και ελαστικά.



Πηγή: onmed.gr




Πέρα των προαναφερομένων σημαντικών ουσιών για την προστασία του καρδιαγγειακού μας συστήματος σας υπενθυμίζω και την προστασία και αποκατάσταση που σας προσφέρει το Ganoderma Lucidum & Cordyceps.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα