Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Έρπης στα γεννητικά όργανα:

Τι είναι και πώς να το αποφύγετε
Ο έρπης στη περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι μια μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα (HSV), ο οποίος μολύνει το δέρμα και τις βλεννογόνους μεμβράνες των γεννητικών οργάνων, ενώ μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί γύρω από το άνοιγμα του ορθού.

 
 
Η περίοδος επώασης είναι συνήθως περίπου μια εβδομάδα, αλλά μπορεί να είναι και μεγαλύτερη.

Ποια είναι τα συμπτώματα: Το πρώτο σύμπτωμα είναι συνήθως ένα κοκκινωπό ή σκούρο “μπάλωμα” στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό (ή το χείλος).
Αυτό γρήγορα αντικαθίσταται από μία ή περισσότερες εκδορές/φουσκάλες, οι οποίες γεμίζουν με υγρό.
Μερικές φορές συνοδεύεται από τσούξιμο ή κάψιμο. Επίσης, αρκετά συχνά οι αδένες στην βουβωνική χώρα πρήζονται.

Και στα δύο φύλα η ούρηση μπορεί να είναι επώδυνη εφόσον υπάρχουν φουσκάλες στο σημείο.
Σε αρκετές περιπτώσεις το άτομο μπορεί να σημειώσει πυρετό.

Μετά από λίγο καιρό οι κυψέλες θα σκάσουν/σπάσουν και θα μετατραπούν σε μικρά έλκη (ανοικτές πληγές), τα οποία θα επουλωθούν μετά από την πάροδο δύο έως τριών εβδομάδων, χωρίς να αφήσουν καθόλου σημάδια ή ουλές.

Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιός του έρπητα έχει φύγει από το σώμα. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι παρατηρούνται «υποχωρήσεις» στα νεύρα που ελέγχουν την πληγείσα περιοχή.

Αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και δεν ακολουθηθεί η κατάλληλη αγωγή, ο έρπης μπορεί να εμφανιστεί εκ νέου σε μερικούς μήνες ή σε ορισμένες περιπτώσεις να ταλαιπωρεί το άτομο για χρόνια.

Πώς προλαμβάνω τον έρπη στα γεννητικά όργανα; Το να διαγνωστείτε με έρπη στα γεννητικά όργανα δεν σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της σεξουαλικής σας ζωής.
Φροντίστε, ωστόσο, να δώσετε προσοχή σε μερικά απλά βήματα σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε, ώστε να μη χρειαστεί να φτάσετε ποτέ σε αυτό το σημείο:

-Χρησιμοποιείτε πάντοτε προφυλακτικό στο σεξ.

-Αν και είναι ασυνήθιστο, ο ασφαλέστερος τρόπος για να κάνετε στοματικό έρωτα είναι με τη χρήση οδοντικού φράγματος (dental dam).

-Αν έχετε την παραμικρή υποψία ότι εσείς ή ο/η παρτενέρ σας στο σεξ έχει έρπη ή νιώθει ότι θα αναπτυχθεί κάποιος έρπης (πρώιμο στάδιο), αποφύγετε να έρθετε σε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή.

-Προσέχετε αν τυχόν βγάλετε έρπη σε άλλο μέρος του σώματος.
Η μεταφορά του ιού μετα χέρια στα γεννητικά όργανα είναι συχνό φαινόμενο.




Πηγή: onmed.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα