Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο ενθουσιασμός καταπολεμά άγχος και στρες

Ο κρύος ιδρώτας, η τρεμάμενη φωνή και η νευρικότητα που σχετίζονται με το άγχος και το στρες είναι συμπτώματα που μπορούν να διαταράξουν την καθημερινότητα του ατόμου, όμως νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχει ένα παράδοξο «αντίδοτο»:

ο ενθουσιασμός.

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν σαν αποτέλεσμα τη συσσωρευμένη ένταση, τις ανησυχητικές σκέψεις και τις μεταβολές στις σωματικές λειτουργίες.

Αποτελούν τη συνηθέστερη ψυχική διαταραχή και επηρεάζουν περίπου σαράντα εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ, αριθμός που αντιστοιχεί στο 18% του πληθυσμού.

Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Experimental Psychology δείχνει ότι τα άτομα που καταφέρνουν να «αναδιοργανώσουν» το άγχος τους και να επιδείξουν ενθουσιασμό (π.χ. κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας ομιλίας) καταφέρνουν να επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις.

Αντί να πασχίζουν να χαλαρώσουν, οι συμμετέχοντες μπήκαν σε μια διαδικασία αυθυποβολής, επαναλαμβάνοντας φράσεις όπως «Είμαι ενθουσιασμένος».

Η μεταβολή της ψυχολογικής κατάστασης από το αρνητικό προς το θετικό φάνηκε πως οδήγησε σε καλύτερες επιδόσεις σε κάθε προτεινόμενη δραστηριότητα.

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας δείχνουν ότι οι ανησυχητικές σκέψεις δε χρειάζεται να κατακλύζουν κάθε πτυχή της ζωής μας, καθώς είμαστε σε θέση να τις διαχειριστούμε εάν υιοθετήσουμε την κατάλληλη προσέγγιση. 

Πηγή: onmed.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα