Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Οι γιατροί προειδοποιούν για το σπυράκι που… σκοτώνει



 
Ένα φαινομενικά αθώο εξάνθημα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία μας εάν ο γιατρός δεν το εντοπίσει έγκαιρα.

 
Το λεγόμενο οζώδες μελάνωμα είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος που κοστίζει εκατοντάδες ζωές και πολλές φορές δε διαγιγνώσκεται σωστά από τους δερματολόγους.

Η καθυστέρηση στη διάγνωση αυξάνει κατά έξι φορές τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μορφή μελανώματος.

Το οζώδες μελάνωμα εμφανίζεται συνήθως ως ένα κόκκινο και όχι μελανό εξάνθημα, γι' αυτό και αρκετοί γιατροί το συγχέουν με άλλες, λιγότερο επικίνδυνες, μορφές καρκίνου του δέρματος ή ακόμη και με ένα απλό σπυράκι.

Η βασική διαφορά είναι όμως ότι το μελάνωμα είναι σχετικά συμπαγές και όχι μαλακό και ευαίσθητο στο άγγιγμα όπως ένα σπυράκι ή μια ελιά.

Το οζώδες μελάνωμα είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και η διάγνωση πρέπει να γίνεται εντός δύο μηνών, καθώς αναπτύσσεται και εξαπλώνεται τέσσερις φορές ταχύτερα από άλλους τύπους μελανώματος.



Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα