Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πώς να κρατήσετε το στήθος σας υγιές και σφριγηλό!


Ίσως αγνοείτε ότι είναι στο χέρι σας να κρατήσετε το στήθος σας υγιές και σφριγηλό!

Σύμφωνα με ειδικούς, εάν μία γυναίκα προσέξει το βάρος της μετά την εμμηνόπαυση, γίνει μητέρα σε νεαρή ηλικία, θηλάσει, αποφύγει τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, περιορίσει το αλκοόλ, τρέφεται μεσογειακά, ασκείται και δεν αμελεί τις μαστογραφίες της, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της κλινικής νόσου κατά 30-35%.

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε:

Προσοχή στο βάρος
H αποφυγή της παχυσαρκίας μετά την εμμηνόπαυση είναι τεκμηριωμένο ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού.

Αποφύγετε τη μακροχρόνια θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης
Σύμφωνα με έρευνες η μακροχρόνια θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (συνδυασμός οιστρογόνων και προγεστερόνης) στην εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Αλκοόλ με μέτρο
Θεωρείται επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού. Ιδιαίτερα γυναίκες με βεβαρυμμένο ιστορικό, είναι καλύτερα να αποφεύγουν.

Επικεντρωθείτε στη μεσογειακή διατροφή
Μια γυναίκα που τρέφεται μεσογειακά, απομακρύνει την απειλή του καρκίνου του μαστού κατά 2-3%.

Μην ξεχνάτε τη μαστογραφία
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μαστογραφία συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από τη νόσο τουλάχιστον κατά 20%.

H πρώτη μαστογραφία συστήνεται μετά τα 40, στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου.



Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα