Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Καθαρίστε τα πνευμόνια σας με αυτές τις 7 τροφές!


Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα πνευμόνια είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας.

Κάθε μέρα εισπνέουμε και εκπνέουμε κατά μέσο όρο 20.000 φορές, φιλτράροντας τον αέρα που είναι απαραίτητος για την επιβίωσή μας.

Είναι ευνόητο, λοιπόν, πως η επιβάρυνση για τα συγκεκριμένα όργανα είναι μεγάλη, λόγω της συσσώρευσης των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Ποιες είναι όμως οι τροφές αυτές που βοηθούν στο να διατηρηθούν οι πνεύμονές μας υγιείς, απομακρύνοντας όλες τις βλαβερές ουσίες;

Σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά!

Σταυρανθή λαχανικά
Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τροφές με καροτενοειδή
Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα
Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.

Τροφές με φολικό οξύ
Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

Σκόρδο
Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.

Ρόδια
Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.

 

Πηγή: onmed.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα