Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Hildegard Von Bingen.

Οι μοναστηριακές συνταγές θεραπευτικών καλλυντικών που κατέκτησαν τον κόσμο.


Για πολλούς είναι άγνωστη η Γερμανίδα μοναχή παρά το τεράστιο έργο που άφησε πίσω της
σε θέματα αποκατάστασης της υγείας των ανθρώπων σε συνάρτηση πάντα με την φύση
και την ψυχική δύναμη του κάθε ενός.  

Κατέγραψε εκατοντάδες βότανα, συνέταξε δεκάδες συνταγές μα πάνω από όλα ανακάλυψε την δύναμη που έχει ο κάθε άνθρωπος στα θέλω του όταν τα πιστεύει.

Γεννήθηκε το 1098 και κοιμήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1179 γνωστή ως η αγία του Ρήνου.

Έγραψε πολλά  θεολογικά, βοτανολογικά και φαρμακευτικά βιβλία ενώ από το έργο της δεν έλειψαν τα λειτουργικά τραγούδια και δοξασίες καθώς και ένα πλήθος χειρογράφων με συμπεριφορές πολλών νοσημάτων.

Με το έργο της Hildegard Von Bingen που θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα χωρίς ίχνος απαξίωσης των υπολοίπων είναι η επιστημονική της προσέγγιση στην φύση και οι πρακτικές που εξασκούσε για να θεραπεύει ασθένειες με σύμμαχο τα βότανα.

Από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο περισυνέλεγε ( αρχικά η ίδια και στην συνέχεια εκπαιδευμένες μοναχές της μονής που είχε ιδρύσει ) βότανα από την Αυστρία και Γερμανία και έφτιαχνε μοναστηριακά φάρμακα και καλλυντικά σε όλες σχεδόν τις σημερινές μορφές. ( Κρέμες, πομάδες, βάμματα και σιρόπια. )

Όλο δε τον χρόνο αφιλόκερδος προσέφερε τις υπηρεσίες της σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ορφανοτροφεία, βρίσκοντας πόρους από φυσικά  καλλυντικά που έφτιαχνε και πουλούσε σε εύπορες οικογένειες. 

Σήμερα το έργο της είναι αναγνωρισμένο παγκόσμια και εκτός από πολλούς τόμους βιβλίων που κυκλοφορούν υπάρχει και ομώνυμη πιστοποιημένη εταιρία φυσικών  βιολογικών προϊόντων υγείας και ομορφιάς.  

Ένας τόμος που ξεχωρίζει είναι εκείνος των συνταγών που αναφέρεται σε χρήσιμες συνταγές καλλυντικών εφαρμογών και δερματικών παθήσεων που μπορεί η κάθε μια από εσάς και ο κάθε ένας να κατασκευάσει για προσωπική του χρήση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές  επώνυμες εταιρίες θεραπευτικών φυσικών καλλυντικών και δερματολογικών προϊόντων έχουν βασιστεί στις αρχές που δίδαξε η μοναχή  Hildegard Von Bingen.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα