Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σαμπούκο ( Elerberry )


Η φυσική φόρμουλα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού ενάντια των ιώσεων.

Το Elder (Sambucus nigra) είναι ένα μικρό
δέντρο γηγενές στην Ευρώπη, στη Δυτική
και την Κεντρική Ασία, ενώ η χρήση των μούρων και των ανθέων του χρονολογείται από την
αρχαία Ρώμη.

Προμηθεύει τον οργανισμό τόσο
με βιταμίνες Α, Β και C, φλαβονοειδή,
τανίνες, καροτενοειδή, καθώς και με αμινοξέα
και ανθοκυάνες, ισχυρούς δεσμευτές των ελεύθερων ριζών.

Μια έρευνα που επιτελέστηκε πέντε χρόνια πριν στο πανεπιστήμιο της Νορβηγίας, πάνω στους 2 βασικούς τύπους ιών γρίπης έδωσε κάποια πολύ διαφωτιστικά συμπεράσματα, για την περίοδο που διανύουμε.

Η μελέτη αφορούσε 60 ασθενείς οι οποίοι υπέφεραν από συμπτώματα γρίπης, με διάρκεια από 48 ώρες ή λιγότερο και το 90% είχε μολυνθεί με το στέλεχος Α του ιού ενώ το 10% είχε μολυνθεί με τον τύπο B.

Το μισό γκρουπ έλαβε 15 ml ενός φυσικού εκχυλίσματος ενώ το άλλο μισό έλαβε placebo (ψεύτικο φάρμακο) τέσσερις φορές την ημέρα για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Τα αποτελέσματα που ελήφθησαν ήταν ότι, το 93% των μολυσμένων με γρίπη ασθενών στους οποίους δόθηκε το ειδικό εκχύλισμα ανακουφίστηκαν από τα συμπτώματα πλήρως μέσα σε 2 ημέρες, ενώ εκείνοι που λάμβαναν το placebo ανάνηψαν σε περίπου 6 ημέρες!!!

Τα ευρήματα αυτά παρουσίασε ο ερευνητής Erling Thom από το Πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας, στο 15ο Ετήσια Συνέδριο πάνω στην Αντιϊική Έρευνα.

Οι ασθενείς που έλαβαν το ειδικό εκχύλισμα δήλωσαν βελτίωση από τα συμπτώματα της γρίπης μέσα σε 3 μέρες. Κοντά στο 90% των ασθενών αυτών είχαν θεραπευτεί πλήρως μέσα σε 2 ή 3 μέρες.

Επίσης, η συγκεκριμένη ομάδα δεν βίωσε καθόλου υπνηλία, την παρενέργεια δηλαδή που προκαλούν πολλές φαρμακευτικές θεραπείες γρίπης.

Η ομάδα που έλαβε το placebo δεν ανάρρωσε πριν περάσουν τουλάχιστον 6 μέρες.

Η ομάδα αυτή λάμβανε επίσης περισσότερα παυσίπονα και σπρέι εισπνοής.

Ο ερευνητής Thom ανέφερε πως τα αντιοξειδωτικά ονόματι φλαβονοειδή – που περιέχονται στο ειδικό εκχύλισμα - φαίνεται να ενίσχυσαν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ άλλες ουσίες που περιέχονται στο συστατικό φυτό elderberry (σαμπούκο), οι οποίες ονομάζονται ανθοκυανίνες, είχαν μια αντι-φλεγμονώδη επίδραση κι αυτό μπορεί να εξηγήσει την επίδραση πάνω στους πόνους, στα άλγη και στον πυρετό.

Έτσι δημιουργήθηκε μια ειδική φόρμουλα βασισμένη σε φυσικά συστατικά με σκοπό να βοηθήσει στην πρόληψη και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων όλων των τύπων γρίπης και συμπεριέλαβε και τα πρόσφατα υπέρ στελέχη συμπεριλαμβανομένης και της Γρίπης των Χοίρων.

Η φόρμουλα χρησιμοποιεί τα ίδια εκχυλίσματα φυτών όπως το Tamiflu, το γλυκάνισο ή Σικιμικό Οξύ και ένα ακόμη φυτικό εκχύλισμα γνωστό για την επίδραση του στις ιώσεις, το Εlderberry (καρπός σαμπούκου).

Πολλές κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος elderberry στη θεραπεία τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών και στον τύπο Α και στον τύπο Β της γρίπης.

Το εκχύλισμα του Εlderberry μείωσε τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων γρίπης και στους 2 τύπους της.

Το εκχύλισμα Elderberry είναι μια “επαρκής και ασφαλής θεραπεία” για τα συμπτώματα γρίπης σε σχετικά υγιείς ανθρώπους και σε εκείνους που έχουν συμβατικά ανοσοποιητικά συστήματα, όπως οι ηλικιωμένοι, προσθέτει ο Erling Thom.

Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν εκχύλισμα Elderberry θεραπεύονται πολύ γρηγορότερα από άλλους που χρησιμοποιούν placebo, σε πειραματικές έρευνες.

Αυτό οφείλεται μερικώς στο γεγονός ότι το Elderberry παρεμποδίζει τη Νευραμινιδάση, το ένζυμο που χρησιμοποιεί ο ιός για να εξαπλώσει τη φλεγμονή στα κύτταρα ξενιστές του.

Το Elderberry είναι αντιιικό, αντιβιοτικό και αντιβακτηριακό και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για ελαφριές λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, περιέχει επίσης ανθοκυάνες, φλαβονοειδή γνωστά για τις σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους. Εκκαθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας έτσι το οξειδωτικό στρες που εκδηλώνουν πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου, τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, της περιφερικής αγγειακής νόσου και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.


πηγή:oiko-iasis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα