Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Εξαφάνισε χαλάρωση & ραγάδες στους γλουτούς

Η Ελένη Πετρουλάκη προτείνει ασκήσεις που εξαφανίζουν το διπλό πρόβλημα.

Οι ραγάδες δημιουργούνται από τις συχνές αυξομειώσεις του σωματικού βάρους ή λόγω ορμονών. Στην ουσία πρόκειται για "ζημιά" που γίνεται και στα τρία στρώματα του δέρματος, την επιδερμίδα, το χόριο του δέρματος και το υποδόριο στρώμα.

  • Κρέμες για τις ραγάδες: Το βούτυρο κακάο είναι το πιο γνωστό συστατικό των κρεμών που κυκλοφορούν για τις ραγάδες. Άλλα είναι η αλόη, το λάδι jojoba και το λάδι καρύδας. Η χρήση των κρεμών αυτών θα βοηθήσουν στο να απαλυνθούν οι ραγάδες, αλλά μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα για να δείτε αποτελέσματα. Ωστόσο, με την τακτική χρήση τους θα προλάβετε την εμφάνιση νέων ραγάδων.
  • (Stretching) ασκήσεις: Πολλές διαφορετικές ασκήσεις, μπορούν να βοηθήσουν απο αισθητικής πλευράς περοισσότερο, στο να είναι λιγότερο ορατές οι ραγάδες του δέρματος. Οι στρέτσινγκ(stretching) ασκήσεις, βοηθούν στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, προλαμβάνοντας μελλοντικές ραγάδες.


Παράλληλα ,οι γλουτοί είναι ένα αρκετά δύσκολο σημείο και κυρίως είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που πέφτει θύμα των περιττών κιλών! Ωστόσο με σωστή διατροφή και άσκηση κάτι μπορεί να γίνει!

Σου προτείνω την παρακάτω άσκηση για τους γλουτούς:
1. Στάσου με τα πόδια ανοιχτά παράλληλα με τους γοφούς και για καλύτερο αποτέλεσμα κράτα βαράκια με τα χέρια λυγισμένα, ώστε τα βάρη να έρχονται στο ύψος των ώμων ή στα πλάγια του σώματος.

2. Λύγισε τα γόνατα και χαμήλωσε σε κάθισμα με τα γόνατα να βρίσκονται πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών. Οι γλουτοί σου προεξέχουν, αλλά κράτα τον κορμό σου ίσιο (σκέψου ότι οι γάμπες σου πρέπει να είναι παράλληλες με τον κορμό σου).

3. Βάλε βάρος στις φτέρνες σου για να σηκωθείς στην αρχική θέση.

4. Εκτέλεσε 2-3 σετ από 8 έως 16 επαναλήψεις το καθένα

 

πηγή: Shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα