Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πέντε τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από το αυγό

Αν υπάρχει μία τροφή που φημίζεται περισσότερο από κάθε άλλη για την ποιότητα και ποσότητα πρωτεΐνης που περιέχει, αυτό είναι το αυγό. Καμιά φορά, ωστόσο, οι φήμες δεν επιβεβαιώνονται.
Ένα βραστό αυγό
περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης.
Δείτε με ποιες τροφές μπορείτε να αντικαταστήσετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα το αυγό και να πάρετε ακόμα περισσότερες πολύτιμες πρωτεΐνες για τον οργανισμό σας:

Αποξηραμένη σπιρουλίνα Μόλις δύο κουταλιές αποξηραμένης σπιρουλίνας περιέχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 40 θερμίδες.

Μπορείτε να την πασπαλίσετε επάνω στην πράσινη σαλάτα σας.

Ψημένοι καρποί σόγιας Ένα τέταρτο της κούπας έχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ είναι μια τροφή πλούσια σε ίνες και κάλιο.

Γιαούρτι Το γιαούρτι, ακόμα και εκείνο με τα χαμηλά λιπαρά, ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη:

 
17 γραμμάρια πρωτεΐνης και 100 θερμίδες ανά μερίδα!

Γραβιέρα Μόλις 30 γραμμάρια καλής γραβιέρας έχουν περισσότερα από 8 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Ωστόσο προσέχετε την δόση που βάζετε στα μακαρόνια ή στο σάντουιτς, αφού στα 30 γραμμάρια γραβιέρας θα βρείτε 117 θερμίδες.

Πασατέμπος Οι αποξηραμένοι καρποί της κολοκύθας, τους οποίους όλοι γνωρίζουμε σαν πασατέμπο, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης: το ένα τέταρτο της κούπας περιέχει 10 γραμμάρια.



Πηγή: onmed.gr  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα