Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Κανέλα, μέλι και λεμόνι.

Πρόσφατα το άκουσα σε μια κουβέντα υγείας που είχα με συνεργάτες και το κατέγραψα προς διερεύνηση.


Μοιάζει να είναι ένας καλός συνδυασμός τουλάχιστον για αυτά που υπόσχεται, όμως στην πράξη είναι νωρίς για να το δεχτούμε.
 
Και ποια είναι αυτά που υπόσχεται ο συνδυασμός αυτός ?
 
Υπόσχεται  υγεία, ευεξία και ομορφιά
πέρα της επαναδραστηριοποίησης
του μεταβολισμού και την βοήθεια του
στο να χάσουμε περιττά κιλά.
 
Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως ένα, ένα ξεχωριστά.

  1. Κανέλα.
Για την κανέλα και πέρα της μοναδικής της αρωματικής ιδιότητας πολλά λέγονται και άλλα τόσα γράφονται.

Επιστημονικά αναγνωρισμένες της όμως ιδιότητες είναι οι εξής:

ü  Αντι-μικροβιακή δράση.

ü  Διουρητική δράση.

ü  Βοηθά την χώνεψη.

ü  Προστατεύει το στομάχι από το έλκος.

ü  Προκαλεί εφίδρωση.

ü  Τέλος έχει και αντι-επιληπτική δράση.

Υπάρχουν ακόμα ισχυρισμοί ότι βοηθά στην ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα και ότι έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Εν προκειμένου, μας αρκεί η αποδεδειγμένες δράσεις της σε ότι αφορούν την διούρηση, την εφίδρωση και την χώνεψη.

                                                                               

  1. Λεμόνι.
Για τον χυμό του λεμονιού έχουν γραφτεί πολλά, αλλά εκείνα που επιστημονικά έχουν αποδειχτεί είναι τα εξής:

ü  Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.

ü  Διασπά το λίπος.

ü  Βοηθά στην χώνεψη.

Τόσο η ύπαρξη της βιταμίνης C, όσο και η διάσπαση του λίπους που κάνει εν προκειμένου μας βοηθά στην ευεξία και την απώλεια των περιττών κιλών.

  

  1. Μέλι.
Στις ιαματικές ιδιότητες του μελιού έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερη δημοσίευση μας και είναι γεγονός η επιστημονική τους τεκμηρίωση.

Κοντολογίς στην κατανάλωση μελιού προσάπτουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο την μακροβιότητα των μελισσοκόμων που σήμερα ξεπερνά το 85 έτος και φτάνει μέχρι και τα 100.

Εν προκειμένου μας δίνει ενέργεια, καλή κυκλοφορία στο αίμα, πλήθος βιταμινών και πολλά, πολλά άλλα.

 

Τρόπος παρασκευής του ροφήματος.

Σε ένα μπρίκι βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό καλά και αφού το απομακρύνουμε από την φωτιά του προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού κοφτή κανέλα.

Το αφήνουμε τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά και το σουρώνουμε στο φλιτζάνι μας.

Προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Αν και υποκειμενικό η γεύση του είναι ωραία.
 
Για να μην υπάρξει έστω και το παραμικρό ίχνος παρεξήγησης, αυτό το επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα ( Μια φορά την ημέρα και κατά προτίμηση πρωινές ώρες ) και για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποδώσει.

Καλή δοκιμή και περιμένω τις απόψεις σας μιας και θα κρατήσω στατιστικά και για αυτό το ρόφημα.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.

Φαρμακοποιός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα