Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Θεραπευτικά βότανα.


Μπορεί ο άνθρωπος να δημιούργησε εκατοντάδες φαρμακευτικές ουσίες για την καταπολέμηση διαφόρων νοσημάτων.

Μπορεί αντικειμενικά να έδωσαν λύσεις στην ανθρωπότητα και να υπήρξε μια αύξηση του μέσου όρου ζωής.

Αλλά αφενός τουλάχιστον στο αρχικό τους στάδιο όλες οι φαρμακευτικές ουσίες που δημιούργησε, βασιστήκαν στις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, αλλά και αφετέρου παράλληλα δημιουργήθηκαν  και νέα, φορές θανατηφόρα νοσήματα πέρα από την πληθώρα των παρενεργειών.
Ο καθένας μας θα μπορούσε να πει, ότι επιδεικτικά αγνοήσαμε την φύση, αυτή με την σειρά της μας εκδικήθηκε με τον χειρότερο τρόπο και σήμερα, τον 21ο αιώνα παραλεχθήκαμε τις συνταγές του Διοσκουρίδη, ανακαλύψαμε τα βότανα, κοντολογίς μιλήσαμε για την φύση υπονοώντας ως συνώνυμο της, την υγεία, την ευεξία, την ομορφιά.
Υπήρξε όμως και η θετική πλευρά του θέματος.

Με τα μέσα που διαθέτει σήμερα ο σύγχρονος ερευνητής, μπόρεσε και απέδειξε in Vitro,αλλά και  in Vivo την θεραπευτική τους δράση.

Έτσι σήμερα ακόμα και οι πλέων αρνητικοί δέχονται την βοτανολογία, πειραματίζονται με βότανα, μέχρι και επενδύουν τεράστια ποσά για βιολογικές ή οργανικές καλλιέργειες σε όλες τις ηπείρους.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αμερική και την Αγγλία, η αγορά των φυτικών, φυσικών προϊόντων σε ότι έχει να κάνει με θεραπείες νοσημάτων, έχει ξεπεράσει αυτή των χημικών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων σε αξία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυσικά βότανα ανά τεμάχιο είναι χαμηλότερης αξίας από τα φάρμακα.

Τέλος,  στην δε Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα στο εθνικό τους συνταγολόγιο υπάρχουν και ορισμένα φυσικά βότανα που συνταγογραφούμενα σε ασθενείς.

Από το συγκεκριμένο blog ως ένθερμος υποστηρικτής της φύσης για τον άνθρωπο θα αποπειραθώ την αντικειμενική τους διάδοση πάντα αυστηρά τεκμηριωμένα, θαρρείς από κατάλοιπο της φαρμακευτικής επιστήμης που σπούδασα.

Θα παρουσιάσω, βότανα που κλινικά αποδεικνύουν την θεραπευτική τους δράση και βασικά θα επιθυμούσα ένα διάλογο με εσάς ακόμα και σε προσωπικές εμπειρίες.

Ας επικοινωνήσουμε μαζί ανταλλάσοντας εμπειρίες, απόψεις, σκέψεις  προκειμένου συμπυκνωμένα να διαδοθεί επί τέλους η αλήθεια για την δύναμη της φύση για τον άνθρωπο. 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριάκου
Φαρμακοποιός.

 

Επικοινωνία στο email:   g.g.erisianos@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα