Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Καρδιαγγειακό σύστημα

και γιατί
Ganoderma Lucidum

Το καρδιαγγειακό σύστημα είναι ένα σύστημα οργάνων που είναι υπεύθυνο για την παροχή οξυγόνου καθώς και για την μεταφορά και ανταλλαγή ουσιών στα κύτταρα του οργανισμού.

Το καρδιαγγειακό σύστημα αποτελείται από την καρδιά, τις φλέβες, τις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία.

Τα όργανα αυτά ανακυκλώνουν συνεχώς το αίμα στον οργανισμό.

Το αίμα είναι ένα είδος συνδετικού ιστού το οποίο αποτελείται από πλάσμα και κύτταρα που αιωρούνται στο πλάσμα.

Είναι αυτό που πραγματοποιεί την μεταφορά οξυγόνου, την μεταφορά άλλων θρεπτικών ουσιών, όπως σάκχαρα και αμινοξέα από το πεπτικό σύστημα προς τους ιστούς, την μεταφορά των άχρηστων υλικών προς το απεκκριτικό σύστημα, την μεταφορά ορμονών ενώ συμμετέχει και σε άλλους μηχανισμούς που σχετίζονται με την προστασία του οργανισμού.

Καρδιά:

Κέντρο του κυκλοφορικού συστήματος είναι η καρδιά, η οποία διατηρεί την ροή του αίματος στον οργανισμό. Έχει σχήμα σάκου που αποτελείται από έναν ειδικό τύπο μυϊκού ιστού, τον καρδιακό μυϊκό ιστό. Το τμήμα αυτό ονομάζεται μυοκάρδιο και περιβάλλεται από μία μεμβράνη, το περικάρδιο ενώ εσωτερικά είναι επενδυμένη με επιθηλιακά κύτταρα που αποτελούν το ενδοκάρδιο.

Επίσης αποτελείται από δύο τμήματα, την δεξιά και την αριστερή καρδιά οι οποίες με την σειρά τους αποτελούνται από την κοιλία και τον κόλπο. Η αριστερή και η δεξιά καρδιά χωρίζονται με ένα διάφραγμα και δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι κόλποι δέχονται το αίμα που επιστρέφει στην καρδιά είτε από την κοίλη φλέβα είτε από την πνευμονική φλέβα, ενώ η κοιλιά αντλεί το αίμα προς το υπόλοιπο σώμα. Η μονόδρομη ροή του αίματος μέσα στην καρδιά εξασφαλίζεται από τέσσερις ειδικές βαλβίδες, δύο που βρίσκονται μεταξύ ενός κόλπου και της αντίστοιχης κοιλίας και δύο που βρίσκονται στο άνοιγμα κάθε κοιλίας με την αντίστοιχη αρτηρία. Οι ακούσιες συσπάσεις των καρδιακών μυών πραγματοποιούνται λόγω της ύπαρξης μιας ειδικής περιοχής της καρδιάς που ονομάζεται φλεβόκμβος και βρίσκεται στον δεξιό κόλπο.

Κυκλοφορία του αίματος!

Η κυκλοφορία του αίματος στηρίζεται στην συνεχή και ρυθμική σύσπαση της καρδιάς.

Κατά την διάρκεια του καρδιακού κύκλου η καρδιά συνεχώς διαστέλλεται και συστέλλεται.

Κατά την διαστολή το αίμα από τους κόλπους μετακινείται στην κοιλία.

Κατά την συστολή αρχίζει η σύσπαση της κοιλίας η οποία αυξάνει την ενδοκοιλιακή πίεση.

Όταν η ενδοκοιλιακή πίεση αυξηθεί αρκετά ανοίγουν οι μυνοειδείς βαλβίδες και το αίμα εξωθείται προς τις αρτηρίες.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι βαλβίδες επιτρέπουν τη ροή του αίματος μόνο προς μία κατεύθυνση. Είναι ενδιαφέρον πως κάθε λεπτό η καρδιά αντλεί κατά μέσο όρο περίπου 5 λίτρα αίματος.

Ας αναφερθούμε τώρα στον κύκλο του αίματος στο σώμα με τη βοήθεια της καρδιάς.

Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο κύκλος ξεκινά με την είσοδο του αποξυγονωμένου αίματος από το σώμα στην καρδιά.

Το αίμα αυτό εισέρχεται στον δεξιό κόλπο και από εκεί μέσω μίας βαλβίδας εισάγεται στην δεξιά κοιλία.

Εκείνη το προωθεί στους πνεύμονες όπου εμπλουτίζεται με οξυγόνο και δίνει διοξείδιο του άνθρακα το οποίο αποβάλλεται με την εκπνοή.

Το αίμα με το μεγάλης σημασίας για τον οργανισμό οξυγόνο εισέρχεται σε αυτή τη φάση στον αριστερό κόλπο και έπειτα στην αριστερή κοιλία πάλι με τη βοήθεια μιας βαλβίδας.

Από την αριστερή κοιλία το αίμα κατευθύνεται προς το σώμα μέσω των αρτηριών.

Στο σώμα γίνεται σταδιακά η αποβολή του οξυγόνου προς τα κύτταρα και η πρόσληψη του διοξειδίου του άνθρακα από αυτά.

Μέσω των τριχοειδών αγγείων το αίμα περνάει από τις αρτηρίες στις φλέβες για να κατευθυνθεί πάλι προς την καρδιά, να καθαριστεί και να εμπλουτίσει και πάλι κάθε κύτταρο με οξυγόνο.

Με αυτόν τον πολύ καλά οργανωμένο τρόπο επιτελείται η κυκλοφορία του αίματος και ο εμπλουτισμός των κυττάρων του σώματος με το απαραίτητο για την ζωή οξυγόνο.

Αιμοφόρα αγγεία

Τα αιμοφόρα αγγεία διοχετέυουν το αίμα της καρδιάς σε όλα τα σημεία του σώματος. Υπάρχουν τρεις τύποι αιμοφόρων αγγείων. Οι αρτηρίες, οι φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία.  

Αρτηρίες

Οι αρτηρίες μεταφέρουν αίμα από την καρδιά προς τους ιστούς.

Οι αρτηρίες διαχωρίζονται σε ελαστικές, μυώδεις και αρτηρίδια.

Οι ελαστικές αρτηρίες είναι οι μεγαλύτερες και διακλαδίζονται στις μικρότερες μυώδεις αρτηρίες. Αυτές με την σειρά τους διακλαδίζονται στα αρτηρίδια.

Φλέβες

Οι φλέβες μεταφέρουν αίμα από τους ιστούς πίσω στην καρδιά.

Έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα σε αίμα από τις αρτηρίες και έχουν πολύ λιγότερο μυϊκό και ελαστικό ιστό.

Τριχοειδή αγγεία

Τα τιχοειδή αγγεία  σχηματίζουν ένα εκτεταμένο δίκτυο που μπορεί να τροφοδοτήσει σχεδόν κάθε κύτταρο του οργανισμού.

Το τοίχωμα τους είναι πολύ λεπτό και αποτελείται από μία μόνο στοιβάδα ενδοθηλιακών κυττάρων.

Για τις παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα στην δημοσίευση τις 7 / 12 / 2012 όπου μάλιστα θεωρούνται πρώτες στην θνησιμότητα.

Ευκαιρία μας δόθηκε να αναφερθούμε εκτεταμένα στο καρδιαγγειακό σύστημα και να αναγνωρίσουμε την αξία της δράσης όχι μόνο για το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano, αλλά και αυτής του Cordyceps που δεν είναι άλλη από την διατήρηση, ή επαναφορά της καλής κυκλοφορίας του αίματος.

Παράλληλα κλινικά έχει αποδειχτεί η αντιθρομβωτική τους δράση, που ως γνωστό οι θρόμβοι είναι υπεύθυνη για μεγαλύτερο ποσοστό των αποφράξεων κύρια τριχοειδών αγγείων. 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακου

Πηγή: Βικιπαιεια. American journal.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ http://biop.dxnnet.com/blog
Για τιμές, προσφορές των προϊόντων πατήστε ΕΔΩ http://biop.dxnnet.com/products

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα