Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

τροφές που θα σε κάνουν να λάμπεις το καλοκαίρι!

Ελαιόλαδο, γιαούρτι, ρόδι, πράσινο τσάι, μπρόκολο, αυγά, σαρδέλες, σολομός, κράνμπερι και καρύδια είναι πολύ σημαντικές τροφές για την υγεία μας

Μπορεί το καλοκαίρι ημερολογιακά τουλάχιστον να πλησιάζει στο τέλος του στην Ελλάδα όμως θα κρατήσει κάτι παραπάνω. Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες και τα τρόφιμα που επιλέγουμε να καταναλώμουμε καθημερινά συμβάλλουν τόσο στην υγεία όσο και στην ευεξία μας. Για το λόγο αυτό κάποιες τροφές είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνες, καλά έλαια και αντιοξειδωτικά.
Ελαιόλαδο: η βιταμίνη Ε που περιέχει είναι η αιτία που το κάνει να είναι βασικό συστατικό στα περισσότερα καλλυντικά ενώ χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για λόγους αισθητικής.
Γιαούρτι: αποτελεί βασική πηγή ασβεστίου και κρατάει σε άψογη κατάσταση τα δόντια, τα μαλλιά και τα νύχια μας. Προστατεύει από τους μύκητες που εύκολα μας προσβάλλουν το καλοκαίρι...
Ρόδι: προστατεύει από τη πρόωρη εμφάνιση των ρυτίδων και βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου.
Πράσινο τσάι: πλούσιο σε κατεχίνες, και όπλο ενάντια στην πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Δύο ποτήρια την ημέρα έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και βοηθούν στην θεραπεία των ηλιακών εγκαυμάτων.
Μπρόκολο: θεωρείται το καλύτερο λαχανικό αφού περιέχει ασβέστιο, β- καροτίνη, βιταμίνη C και σουλφοραμάνη, η οποία πιθανόν να προστατεύει τα κύτταρα του ματιού από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Αυγά: οι πρωτεΐνες τους είναι ότι χρειάζεται για την ελαστικότητα της επιδερμίδας αλλά και για τα μαλλιά που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σαρδέλες: πηγή βιταμίνης D, ασβεστίου και φωσφόρου παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία των οστών και των δοντιών.
Σολομός: είναι το ψάρι που θα σε βοηθήσει να διατηρείς λαμπερή την επιδερμίδα σου χάρη στα ω-3 και ω-6 που περιέχει, και μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση των δερματικών παθήσεων.
Κράνα (κράνμπερο) και γενικά τα φρούτα του δάσους: είναι μια «βόμβα» αντιοξειδωτικών και βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας.
Καρύδια: από τους καλύτερους καρπούς αφού μας δίνουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6, βιταμίνη Ε και ασβέστιο.

πηγή: dietup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα