Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Πόσο σεξ θέλει η γυναίκα


ανάλογα με την ηλικία της!
 
Μελέτη ‘καταρρίπτει’ τον μύθο
που θέλει την γυναίκα μεγαλώνοντας
να μην έχει όρεξη για σεξ!

Σύμφωνα με νέα μελέτη του οργανισμού WHI ( Πρωτοβουλία για την Υγεία της Γυναίκας ) που  πολλές γυναίκες συνεχίζουν να είναι σεξουαλικά ενεργές μετά την εμμηνόπαυση και οι περισσότερες δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένες με τη σεξουαλική τους ζωή, ιδιαίτερα αν είναι παντρεμένες ή έχουν σταθερό σύντροφο.

Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. 

Η μελέτη διεξήχθη σε 27.357 γυναίκες, ηλικίας 50 έως 79 και παρακολουθήθηκαν για πέντε έως επτά έτη.

Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες είχαν σεξουαλική δραστηριότητα μέσα στο προηγούμενο έτος και ο αριθμός αυτός έφτανε το 70% μεταξύ των γυναικών που ήταν παντρεμένες ή είχαν σταθερή σχέση.

Μεταξύ των γυναικών που ανέφεραν ότι ήταν δυσαρεστημένες με τη σεξουαλική τους ζωή, το 57% είπαν ότι ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ, ενώ μόλις το 8% δήλωσε ότι θα προτιμούσε λιγότερο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σεξουαλική δραστηριότητα φάνηκε να μειώνεται όσο η ηλικία αυξανόταν.

Οι κύριοι λόγοι που οι γυναίκες σταμάτησαν να κάνουν σεξ ήταν η απώλεια του συντρόφου τους, η κακή υγεία και η κακή ποιότητα ζωής.

Αυτό όμως που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας επιθυμούσαν περισσότερο σεξ!

Μέχρι πρότινος οι γιατροί πίστευαν ότι οι γυναίκες που σταματούσαν να κάνουν σεξ καθώς μεγάλωναν δεν είχαν πρόβλημα με αυτή την κατάσταση.

Η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που ‘φανερώνει’ ότι οι γυναίκες μεγαλύτερες ηλικίας έχουν όρεξη για περισσότερο σεξ, ενδιαφέρονται και ‘ζητούν πίσω’ την σεξουαλική τους ζωή!

Η σεξουαλική υγεία καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν….

Η αύξηση της ηλικίας, το χαμηλότερο εισόδημα, η έλλειψη ερωτικού συντρόφου, ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος  και τα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές προσβολές, κατάθλιψη και αρθρίτιδα ήταν παράγοντες που μείωσαν τις σεξουαλικές επαφές.

Μην Το Αφήσεις, Για Να Μην Σε Αφήσει

Είναι ακριβώς όπως και κάθε άλλο μέρος του σώματος. Αν θέλουμε να μείνουμε σε φόρμα πάμε για τρέξιμο, για κολύμπι, για τένις ή ότι μας αρέσει και είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτό ισχύει και με τη σεξουαλική μας ζωή.

Αν θέλουμε να είμαστε σε θέση να αισθανόμαστε άνετα και να απολαμβάνουμε τη σεξουαλική μας ζωή, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ‘συνεπής’ στο σεξ!

 

πηγή: andologia.gr & boro.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα