Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

καθημερινές τροφές ελιξίριο νεότητας!


Στην διατροφή μας υπάρχουν χιλιάδες αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να «παγώσουν τον χρόνο» βοηθώντας μας από το να αποτρέψουμε την εμφάνιση ρυτίδων μέχρι και την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.  Αλλά ενώ τις ίδιες υποσχέσεις δίνουν και τρόφιμα όπως η σοκολάτα ή το ποπ κορν, οι πραγματικά ωφέλιμες τροφές είναι αυτές που μας προσφέρει η γεωργία.
1.Nτομάτες
Το λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες (δηλαδή τα μόρια ή τα ιόντα που μπορούν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα και να καταστείλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα), κάνει την ντομάτα να παίρνει τα εύσημα για την προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα.
2.Κατσαρό λάχανο
Αυτό το δημοφιλές φυλλώδες πράσινο λαχανικό είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Κ (ένα μαγειρεμένο φλιτζάνι περιέχει περίπου 12 φορές την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης.
3.Μελιτζάνα
Το βαθύ μωβ χρώμα της και η πλούσια αντιγηραντική της δράση οφείλονται στην νασουνίνη, μια θρεπτική ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, κόβοντας την παροχή αίματος που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η νασουνίνη μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου  Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες από την καταστροφή των νευρώνων.
4.Κόκκινες πιπεριές
Αυτή η σούπερ τροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος περιέχει 60% περισσότερη βιταμίνη C- η οποία προκαλεί την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τα μικρόβια και τα βακτήρια-από την πράσινη.
5.Βατόμουρα
Η ρουτίνη, ένα δυνητικά σωτήριο φλαβονοειδές ( μία κατηγορία αντιοξειδωτικών) που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε αυτό το γευστικό φρούτο, μπορεί να μπλοκάρει ένα ένζυμο που συνδέεται με το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 από την Ιατρική Σχολή του Harvard.
6.Βασιλικός
Μία από τις φαρμακευτικές ιδιότητες του βοτάνου προέρχεται από το αντιοξειωτικό ευγενόλη. Πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες διαπίστωσαν ότι η ένωση αυτή προκαλεί αντικαρκινική δράση σε κύτταρα του τραχήλου του καρκίνου, προκαλώντας τα να αυτοκαταστραφούν.
7.Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα κύτταρα μας φυσικά εξοπλισμένα να καταστέλλουν τα γονίδια των όγκων και οι ενώσεις του θείου που βρέθηκαν σε λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να βοηθήσουν σε αυτό αναστέλλοντας τα ένζυμα που προάγουν την ανάπτυξη του όγκου. Μελέτη του  2012 διαπίστωσε, επίσης, ότι αυτές οι ενώσεις του θείου θα μπορούσε να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με τη μείωση της φλεγμονής και την ενεργοποίηση του χόνδρου για την προστασία των πρωτεϊνών.


Πηγή: boro.gr

 

Το σχόλιο μας:
Εγώ προσωπικά σε κάθε φυσική διατροφή και με κάθε φυσική μέθοδο αντιμετώπισης, ενίσχυση του οργανισμού είμαι απόλυτα ταυτισμένος και ένθερμος παράλληλα υποστηρικτής εδώ και χρόνια.
Αρχικά ως άτομο της φαρμακευτικής επιστήμης, λογικό ήταν να έχω τοποθετηθεί από τα φοιτητικά μου χρόνια σε χημικές μεθόδους που σαν στόχο είχαν την αμεσότητα, αλλά και την επάρκεια για τα εκατομμύρια των ατόμων που αναγκαστικά, ή φορές και μη έκαναν χρήση.
Δεν άργησα όμως να διαπιστώσω δυο τραγικά για την συνέχιση της ζωής του ανθρώπου φαινόμενα.

  1. Την τάση τους να συγκαλύπτουν πολλές φορές το σύμπτωμα αφήνοντας το αίτιο να υποβόσκει μέσα μας ή και να μεταλλάσσεται.
  2. Το φαινόμενο των παρενεργειών που φορές έφταναν και σε τρομακτικά επίπεδα.
Σε αυτό το διάστημα άρχισα να ανατρέχω σε φυσικές μεθόδους μέσα από την βοτανολογία κύρια και άλλων εναλλακτικών θεραπευτικών τρόπων.

Κατέληξα σήμερα να πιστεύω πως η επιστροφή μας στην φύση είναι η μοναδική λύση που μας έχει απομείνει πλην όμως:

  1. Να προσπαθούμε να απομακρύνουμε συχνά τις τοξίνες από σώμα και οργανισμό που ως γνωστό δεν λαμβάνουμε μόνο από τις τροφές ( Ακατάλληλα και πολλά συντηρητικά, ακατάλληλος τρόπος εκτροφής, ακατάλληλα φυτοφάρμακα κτλ ) αλλά και από το περιβάλλων. ( Καπνός, αιθαλομίχλη, τοξικά απόβλητα κτλ )
  2. Να διατηρούμε τόσο το καρδιοαγγειακό, όσο και το γαστρεντερικό μας  σύστημα  σε καλή φυσική κατάσταση. Το μεν καρδιαγγειακό γιατί όσο καλύτερα λειτουργεί, τόσο περισσότερο οξυγόνο και οι θρεπτικές και ιαματικές ουσίες μεταφέρονται στα κύτταρα μας και το γαστρεντερικό, γιατί αυτό επεξεργάζεται τροφές και ιάματα όπου μπορεί να κάνει με επάρκεια την απαιτούμενη απορρόφηση και να τις μεταφέρει στην κυκλοφορία του αίματος.
Για να γίνω κατανοητός παραδειγματικά θα αναφέρω πως αν το γαστρεντερικό μας σύστημα δεν επιτελεί το έργο του σωστά, δεν απορροφά τις θρεπτικές ουσίες της μελιτζάνας, ή από τα βατόμουρα, οπότε δεν θα φτάσουν στο αίμα που με την σειρά του θα τις μεταφέρει στα κύτταρα.

Η έστω αν υπάρχει η απαιτούμενη απορρόφηση από το γαστρεντερικό και το καρδιαγγειακό είναι σε έκπτωση από θρόμβους σκληρύνσεις, αποφράξεις των τριχοειδών, τότε θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα από την άλλη πλευρά.

Νεκρά κύτταρα, νεκρούς ιστούς, νεκρά όργανα ενώ η διατροφή μας τα συμπεριλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα συστατικά.

Στην αναζήτηση μου λοιπόν, φυσικών τρόπων διατήρησης σε άψογη κατάσταση ή ακόμα και επαναφοράς των δυο αυτών συστημάτων, διεθνής κλινικές μελέτες in Vitro & in Vivo με οδήγησαν μονόδρομα σε τρία θαυματουργά ιάματα, γνωστά από την αρχαιότητα.

  1. Spiroulina. Γιατί αποκαθιστά τους βλεννογόνους του γαστρεντερικού, εμπλουτίζει τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες και το κυριότερο με την χλωροφύλλη που περιέχει σε μεγάλα ποσοστά. ( Έχει εξαλείψει από την διαβίωση στις σύγχρονες πόλης )   
  2. Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano. Γιατί ουσιαστικά θα μας αποκαταστήσει το καρδιαγγειακό, πέρα των υπολοίπων του δράσεων όπως είναι η έντονη αντιφλεγμονώδης, αντιαλλεργική, αναπλαστική, αντικαρκινική, κ.α.
  3. Cordyceps. Γιατί είναι ένα άριστος συνεργάτης του Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano και επί πρόσθετα αυξάνει την μεταφορά του οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα και επαναφέρει τις ορμονικές λειτουργιές στα φυσιολογικά επίπεδα κ.α.

Με αυτών τον φυσικό τρόπο η ντομάτα, ο βασιλικός, το κατσαρό λάχανο κ.α. θα μπορούν να αφομοιωθούν από τον οργανισμό και να έχουν αποτέλεσμα.

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού.

 

Λες και το είχαμε παραγγελία, δυσάρεστη δεν λέω, το περιστατικό που ακολουθεί.

Αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη τακτικής αποτοξίνωσης όπως προαναφέρω γιατί πραγματικά είμαστε εκτεθειμένη σε κάθε λογής τοξίνες.

Χημικές ουσίες σε φρούτα, λαχανικά
Επικίνδυνες χημικές δραστικές ουσίες - ανάμεσά τους και απαγορευμένες - σε μήλα, αχλάδια, καρότα, κολοκύθια, πατάτες, κρεμμύδια, μπανάνες που πωλούνται στη χώρα μας εντόπισε ύστερα από έρευνα το ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Όπως σημειώνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση, «πρόκειται για απαγορευμένες αλλά και νόμιμες ουσίες, οι επίσημες εγκρίσεις των οποίων αναγράφουν πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων, έχουν εξαιρετική τοξικότητα, μπορεί να βλάψουν το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης και πολλά άλλα».

Οι ουσίες πλήττουν ανεπανόρθωτα την υγεία των αγροτών, θέτουν σε κίνδυνο την κτηνοτροφία, τον υδάτινο ορίζοντα και καταλήγουν στο πιάτο των καταναλωτών χωρίς να το γνωρίζουν, προσθέτει η Greenpeace.

Καλεί δε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει επειγόντως δράση για το θέμα της χρήσης φυτοφαρμάκων.

Για την έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace εξετάστηκαν 24 δείγματα μήλων, αχλαδιών, καρότων, κολοκυθιών, πατατών, κρεμμυδιών και μπανανών που αγοράστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας.

Οι αναλύσεις αφορούσαν 15 προϊόντα ελληνικής προέλευσης και 9 προϊόντα εισαγωγής.

Βρέθηκαν συνολικά 27 διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες, πολλές εκ των οποίων είναι απαγορευμένες για χρήση εντός Ευρωπαϊκής Ενώσεις.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα