Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η ανατομία της ερωτικής πράξης

Λύσε όλες τις απορίες σου για ότι συμβαίνει "εκεί κάτω" την ώρα του πάθους, τόσο στο δικό σου σώμα όσο και του αγαπημένου σου.

Ακόμα κι αν θεωρούσες βαρετό το μάθημα ανατομίας, είναι σίγουρο ότι αυτές οι πληροφορίες θα σε συναρπάσουν.
Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό σου αλλά και τη φυσιολογία του συντρόφου σου, μπορείς να βελτιώσεις αισθητά τη σεξουαλική σας ζωή και να λύσεις τις περισσότερες, αν όχι όλες τις απορίες σου.

Η σεξουαλική απόλαυση ακολουθεί ορισμένα στάδια, από τον ερεθισμό, τη στύση του άνδρα και την προετοιμασία του κόλπου σου για τη διείσδυση, μέχρι και τον οργασμό και τη χαλάρωση, οπότε και το σώμα επανέρχεται σε κατάσταση ηρεμίας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συμβαίνει στο σώμα μας τόσο κατά τα προκαταρκτικά, όσο και κατά τη διείσδυση αλλά και την ολοκλήρωση:

 

Η σεξουαλική πράξη, βήμα-βήμα

1. Τα ερωτικά παιχνίδια και η διέγερση

Έχεις ποτέ ακουμπήσει το κεφάλι σου στην καρδιά του αγαπημένου σου την ώρα των προκαταρκτικών;

Όπως θα έχεις παρατηρήσει ακόμη κι από τον ίδιο σου τον εαυτό, με τα ερωτικά παιχνίδια η καρδούλα σου αρχίζει και χτυπά σε γοργούς ρυθμούς και η αναπνοή σου επιταχύνεται, κάτι που γίνεται και στην περίπτωση του συντρόφου σου.

Αυτό που συμβαίνει είναι πως, όταν ξεκινά η διέγερση όλοι οι μύες του σώματος αντιδρούν με ακούσιες συσπάσεις ενώ το αίμα ρέει με μεγαλύτερη ένταση, προκαλώντας την υπεραιμία των αγγείων. Αυτή μάλιστα είναι και η αιτία του «αναψοκοκκίνισματος» και των δύο σας (αν κι αυτό παρατηρείται με μεγαλύτερη συχνότητα σε εμάς τις γυναίκες σε ποσοστό 75% σε σχέση με τους άνδρες που εμφανίζουν ερυθρότητα σε ποσοστό 25%), αλλά κι αυτό που προκαλεί τη στύση του συντρόφου σου και τις αλλαγές στα δικά σου γεννητικά όργανα και στο στήθος σου!

* Τι συμβαίνει στο σώμα του:

Η πιο εμφανής αλλαγή στο σώμα του συντρόφου σου δεν είναι άλλη από τη στύση, δηλαδή τη διόγκωση και σκλήρυνση του πέους του.

Τα αιμοφόρα αγγεία, που διατρέχουν το πέος, «φουσκώνουν» και φράζουν τις εξόδους του αίματος κάνοντας το πέος του σκληρό και μεγαλύτερο, έτοιμο για διείσδυση.

Μάλιστα, πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για τα «προσόντα» ενός άνδρα, θυμήσου πως η αύξηση του μεγέθους κατά τη στύση δεν είναι αναλογικά η ίδια σε κάθε άνδρα, γι’ αυτό και θα πρέπει να τον δεις σε διέγερση.

Δεν είναι όμως μόνο το πέος του συντρόφου σου που επηρεάζεται από τη διέγερση αλλά και οι όρχεις του, ο όγκος των οποίων μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί! Ο θύλακας τω όρχεων, κάτω από την επίδραση της υπεραιμίας, φουσκώνει και τεντώνεται ενώ όσο αυξάνεται ο ερεθισμός οι όρχεις «ανεβαίνουν» (ο αριστερός πιο αργά από τον δεξιό) ώστε κατά τη διείσδυση να κρυφτούν μέσα στο όσχεο.

Η κατάσταση αυτή διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της πράξης μέχρι και την εκσπερμάτωση, δηλαδή τον ανδρικό οργασμό, οπότε και το πέος θα αρχίσει να χαλαρώνει και να επανέρχεται σταδιακά στο αρχικό του μέγεθος, κάτι το οποίο θα δούμε αναλυτικά στη συνέχεια.

* Τι συμβαίνει στο σώμα σου:

Τα προκαταρκτικά του σεξ αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της σεξουαλικής επαφής, ειδικά για εμάς τις γυναίκες καθώς ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά βοηθητικός για την σεξουαλική μας διέγερση και την προετοιμασία του κόλπου για τη διείσδυση.

Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο ο σύντροφός σου να αφιερώσει χρόνο σε αυτό το κομμάτι, ώστε να εξασφαλίσει πως θα είσαι αρκετά ερεθισμένη για να μπορέσεις να δεχτείς μέσα σου το πέος του.

Πιο συγκεκριμένα, με τα ερωτικά παιχνίδια ο κόλπος σου υγραίνεται και μεγαλώνει ενώ η κλειτορίδα σου, η «μεγάλη υπεύθυνη» του οργασμού σου, αρχίζει να διεγείρεται με τον ίδιο μηχανισμό όπως και το πέος.

Συγκεντρώνοντας αίμα, αυτό το ευαίσθητο όργανο του αιδοίο σου, φουσκώνει» και σκληραίνει ενώ η βάλανός της μένει ακάλυπτη με την υποχώρηση της ακροπόσθιας, δηλαδή εμφανίζει στύση αντίστοιχη της ανδρικής.

Η διαφορά είναι ότι η κλειτορίδα σου χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να διεγερθεί -άμεσα ή έμμεσα, με μαλάξεις των μικρών χειλιών ή της ήβης- ενώ αν δεν διεγερθεί κατάλληλα δε θα καταφέρεις να φτάσεις σε οργασμό.

Παράλληλα, κατά τη διέγερση, αλλαγές παρατηρούνται και στο σύνολο του αιδοίου σου, το οποίο αλλάζει χρώμα από την έντονη ροή του αίματος και από ανοιχτόχρωμο ροζ αρχίζει και μετατρέπεται σε σκούρο κοκκινοπό ή βυσσινί ενώ τα μικρά και μεγάλα χείλη, φουσκώνουν και διπλασιάζονται ή τριπλασιάζονται σε μέγεθος.

Αλλά και το στήθος σου δε μένει ανεπηρέαστο, αφού οι μαστοί διατρέχονται από ένα δίκτυο μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων.

Η υπεραιμία, που έχει αρχίσει να εντείνεται στη φάση του ερεθισμού, γεμίζουν τα αγγεία αυτά με αίμα κάνοντας τα στήθη σου να διογκώνονται και της θηλές σου να διεγείρονται.

2. Η ώρα της διείσδυσης - Τι ακριβώς συμβαίνει;

Τα «μυστήρια» όμως της ερωτικής πράξης δεν τελειώνουν εδώ, αφού τόσο κατά τη διείσδυση όσο και κατά τη διάρκεια του σεξ, ποικίλες αλλαγές συνεχίζουν να προκαλούνται στο σώμα μας.

* Τι συμβαίνει στο σώμα του;

Όταν το πέος εισέρχεται στον κόλπο φτάνει στο μέγιστο μέγεθός του, οι όρχεις κρύβονται μέσα στο όσχεο, ενώ καθώς ο σύντροφός σου αρχίσει να κινείται παλινδρομικά (εκτός κι αν είσαι εσύ κυρίαρχη του παιχνιδιού, οπότε και δίνεις το ρυθμό), η διέγερση θα του προκαλεί σταδιακά ολοένα και μεγαλύτερη ταχυκαρδία και μυική ένταση, με την αρτηριακή πίεσή να κάνει τη βάλανο του πέους του να σκουραίνει.

* Τι συμβαίνει στο σώμα σου;

Μόλις εισχωρήσει το πέος στον κόλπο σου, τα τοιχώματά του αρχίζουν να συσπώνται ασκώντας πίεση στο ανδρικό μέλος.

Σε αυτή τη φάση μάλιστα, ο κόλπος σου δεν περιορίζεται μόνο στην ύγρανση αλλά φαρδαίνει και μακραίνει.

Μετά την είσοδο του πέους και του ερεθισμού, η διάμετρός του μπορεί ακόμη και να τριπλασιαστεί αφού από τα 2 εκατοστά – που είναι η μέση διάμετρος σε φάση χαλάρωσης – μπορεί να φτάσει στα 5 με 6 εκατοστά ενώ το μήκος του ξεπερνά τα 7 εκατοστά.

Κατά τη διάρκεια της πράξης κι ενώ πλησιάζει ο οργασμός, η κλειτορίδα αποσύρεται στο κάλυμμά της.

Η ακροποσθία την ξανασκεπάζει για να την προφυλάξει καθώς η άμεση επαφή της με το κυρίως σώμα του πέους μπορεί να είναι δυσάρεστα ερεθιστική κι επώδυνη.

Σε αυτό το στάδιο είναι που απαιτείται συνεχής ερεθισμός και δεξιοτεχνία για να μπορέσεις να φτάσεις σε οργασμό.

Η μήτρα με τη σειρά της, σε αυτή τη φάση, τείνει να υψωθεί μέχρι να σχηματιστεί ορθή γωνία με τον κόλπο, για να διαβιβάσει τις ρυθμικές συσπάσεις αργότερα, κατά τη διάρκεια του οργασμού.

3. Ο γυναικείος κι ο ανδρικός οργασμός

Ενώ η σεξουαλική πράξη συνεχίζεται κι ενώ πλησιάζει ο οργασμός και οι δύο σας, αρχίζετε να ανασαίνετε πιο γρήγορα, οι παλμοί της καρδιάς μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους 160 το λεπτό ενώ η αρτηριακή πίεση αυξάνεται κατά 1/3, μέχρι την ολοκλήρωση.

Να θυμίσουμε, βέβαια, πως δε συμβαίνει συχνά στο ζευγάρι να φτάνει ταυτόχρονα σε οργασμό, αν κι αυτό δεν είναι αδύνατο.

Θέλει ωστόσο, προσπάθεια και εμπειρία κι από τους δύο σας αλλά και συντονισμό.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά, πώς βιώνεις εσύ κι ο σύντροφός σου τον οργασμό, ο καθείς από την πλευρά του.

* Τι συμβαίνει στο σώμα του:

Στην περίπτωσή του τα πράγματα είναι σχετικά απλά αφού η ολοκλήρωση συνήθως συμπίπτει με την εκσπερμάτωση, ωστόσο δεν θα πρέπει να τα συγχέουμε.

Ανδρικός οργασμός και εκσπερμάτιση είναι διαφορετικά φαινόμενα και ορισμένες φορές και μόνο σε ειδικές καταστάσεις μπορεί να συμβούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Δηλαδή, ένας άντρας μπορεί να νιώσει οργασμό χωρίς να παρουσιάσει εκσπερμάτιση, ή και να εκσπερματώσει δίχως ηδονή, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι μάλλον η εξαίρεση του κανόνα.

Ο ανδρικός οργασμός πραγματοποιείται σε δύο χρόνους: αμέσως πριν την εκσπερμάτωση και κατά τη διάρκειά της με διακοπές και ένταση όμοιες με τις συσπάσεις του κόλπου.

Στην αρχή του οργασμού, ο προστάτης υφίσταται συσπάσεις που δίνουν ώθηση στο σπέρμα που βρίσκεται στους όρχεις, ενώ ταυτόχρονα ο σφικτήρας της ουροδόχου κύστης κλείνει για εμποδίσει τη μείξη του σπερματικού υγρού και των ούρων.

Ωστόσο, εκτός από το σπέρμα, λίγο πριν την εκσπερμάτωση, στο πλησίασμα δηλαδή του οργασμού, από το πέος βγαίνουν σπερματικά υγρά πλούσια σε σπερματοζωάρια, κάτι που μπορεί να προκαλέσει εγκυμοσύνη, ακόμη κι αν η συνουσία διακοπεί, αν δηλαδή ο αγαπημένος σου τελειώσει έξω από το κόλπο σου, γι’ αυτό και η χρήση προφυλακτικού ή άλλης αντισυλληπτικής μεθόδου, κρίνεται αναγκαία σε περίπτωση που μια εγκυμοσύνη δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σου.

* Τι συμβαίνει στο σώμα σου:

Η πιο χαρακτηριστική ένδειξη του γυναικείου οργασμού  είναι οι κολπικές συσπάσεις, που αρχικά είναι μία στο δευτερόλεπτο αλλά όσο διαρκεί ο οργασμός γίνονται λιγότερο έντονες και φθίνουν σε συχνότητα, ενώ συνοδεύονται από αίσθηση έντονης ευχαρίστησης και μια μικρή «ζάλη» .

Σε ένα σύντομο οργασμό, μπορούν να υπάρξουν περίπου 3 συσπάσεις, ενώ σε έναν έντονο οι συσπάσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 15.

Σε αντίθεση με τον σύντροφό σου μάλιστα, εσύ μπορείς να φτάσεις σε περισσότερους από έναν οργασμό, με τον πρώτο να είναι λιγότερο έντονος από αυτούς που πρόκειται να ακολουθήσουν!

4. Η χαλάρωση μετά το σεξ

Μετά τη συνουσία, σειρά έχει η φάση της χαλάρωσης, η επαναφορά δηλαδή του σώματος σας.

Μάθε πώς επανέρχεται το σώμα του συντρόφου σου και γιατί σε αντίθεση με αυτόν, εσύ μπορείς να έχεις δεύτερο και τρίτο οργασμό στη σειρά και σε αυτό το στάδιο!

* Τι συμβαίνει στο σώμα του:

Μετά την εκσπερμάτωση όλες οι ενέργειες υποχωρούν και το σώμα επανέρχεται στην πρότερη φυσιολογική του κατάσταση.

Ωστόσο προσοχή, διότι η βάλανος του πέους μετά από την εκσπερμάτωση γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητη και ίσως ο αγαπημένος σου να νιώσει πόνο αν συνεχίσεις τα ερωτικά παιχνίδια μαζί της.

Μάλιστα, σε αντίθεση με εσένα, ο σύντροφός σου, χρειάζεται "ανάπαυση" για κάποια ώρα, τη λεγόμενη ανερέθιστη περίοδο, μέχρι να είναι ξανά έτοιμος να ξαναφτάσει σε οργασμό.

Το διάστημα αυτό διαφέρει από άντρα σε άντρα και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι και η ηλικία.

Βέβαια, δεν αποκλείεται κάποιος άντρας να ξανά έχει στύση λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση, αλλά η πράξη μπορεί να του είναι επώδυνη και να εκσπερματώσει δύσκολα αφού το σώμα του δε θα έχει προλάβει να παράγει σπέρμα.

Σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας άνδρας να έχει δύο οργασμούς, στη σειρά, δίχως την παρέλευση της "ανερέθιστης περιόδου", ενώ στην περίπτωση που διεγερθεί χωρίς να εκσπερματίσει, το στάδιο της χαλάρωσης θα διαρκέσει περισσότερο και θα παρουσιαστεί πόνος στην πύελο.

* Τι συμβαίνει στο σώμα σου:

Η δικιά σου «επαναφορά» μετά τον οργασμό είναι λίγο πιο αργή από αυτή του συντρόφου σου αφού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δεκαπέντε λεπτά, γι’ αυτό κι αν διεγερθείς ξανά μπορείς να φτάσεις πάλι σε οργασμό. Αν όμως δεν έχεις βιώσει τον οργασμό κατά τη διάρκεια της πράξης, η υπερένταση, η έξαψη αλλά και η διαστολή των οργάνων θα συνεχιστεί για κάποιες ώρες.
Μερικές συμβουλές

* Μην ξεχνάς το προφυλακτικό

Σου προσφέρει διπλή προστασία αφού είναι μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης και ταυτόχρονα σου παρέχει προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Αν έχεις μακροχρόνια, μονογαμική και σταθερή σχέση και μόνο στην περίπτωση που είσαι βέβαιη για την υγεία του συντρόφου σου, μπορεί να επιλέξεις άλλη μέθοδο αντισύλληψης.

Στην εποχή μας υπάρχει μια μεγάλη γκάμα μεθόδων που θα σου επιτρέψουν να χαρείς τον έρωτα δίχως άγχος.

Μάθε ποιές είναι οι πιο αξιόπιστες μέθοδοι αντισύλληψης, πως εφαρμόζονται και γιατί το λεγόμενο χάπι της επόμενης ημέρας δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο νόμιζες, πατώντας εδώ.

* Η σωστή υγιεινή πριν & μετά το σεξ επιβάλλεται

Σωστό πλύσιμο χεριών και γεννητικών οργάνων, ούρηση πριν και μετά το σεξ αλλά και καθαρά εσώρουχα είναι απαραίτητα!

Μην τα αμελείς.

 
 

πηγή: feysbook.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα