Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

τρόποι για να ξεφορτωθείτε μία για πάντα την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα, που πολλά μπούτια στοιχειώνει, είναι ουσιαστικά λίπος συσσωρευμένο ακριβώς κάτω από το δέρμα και ο χειρότερος εφιάλτης των γυναικών-ακόμα και των μοντέλων.
Ακολουθούν 8 συμβουλές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και ίσως επιτέλους αυτό το καλοκαίρι να είναι διαφορετικό από τ’ άλλα.

Οι συνήθεις, δε, ύποπτοι για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι οι ορμόνες, η κακή διατροφή, ο επιβλαβής τρόπος ζωής, η ηλικία και το DNA.
Η αλήθεια είναι όμως, πως αυτό που κάνει τους παραπάνω παράγοντες ύποπτους για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι το κοινό στοιχείο που έχουν όλοι μεταξύ τους και είναι η συσσώρευση τοξινών στο σώμα.

Η επί δεκαετίες κατανάλωση λευκής ζάχαρης, επεξεργασμένων τροφών, φυτοφαρμάκων μέσω των φρούτων και οι αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μέσα στις οποίες ζούμε και που έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια καταλήγουν σε μεγάλες ποσότητες τοξινών, τις οποίες το σώμα αδυνατεί να εξαλείψει στο σύνολό τους.

Γι’ αυτό το  λόγο και για να προστατέψει ο οργανισμός τα ζωτικά όργανα από τις τοξίνες, τις αποθηκεύει στα λιπώδη κύτταρα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Ο στόχος λοιπόν, για όσες επιθυμούν να ξεφορτωθούν την κυτταρίτιδα είναι να μειώσουν την πρόσληψη τοξινών στον οργανισμό τους και την αποτροπή –τουλάχιστον- της περαιτέρω ανάπτυξης του  φαινομένου που κάνει το δέρμα να μοιάζει με φλούδα από πορτοκάλι.

1. Τρώτε σωστά και υγιεινά
Εντάξτε στη διατροφή σας τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Η αλκαλικότητα αυτών των τροφών έλκει την τοξικότητα των κυττάρων, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να την ξεφορτωθεί, αφού για να την αποβάλλει πρέπει πρώτα να διαχωριστεί από τα κύτταρα στα οποία αποθηκεύεται.

Ο χυμός από φρέσκα λαχανικά είναι ιδανικό μέσο για να το πετύχετε αυτό.
2. Περιορίστε το αλάτι
Το επεξεργασμένο αλάτι είναι εξαιρετικά όξινο, στραγγίζει τον οργανισμό από τα μέταλλά του, ενώ την ίδια στιγμή συνδράμει στη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό.

Προτιμήστε λοιπόν να νοστιμεύετε το φαγητό σας με θαλασσινό αλάτι που είναι αλκαλικό και θα βοηθήσει στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες.

Το ίδιο καλή δουλειά κάνει και το ορυκτό αλάτι.
3. Πίνετε υγρά
Είναι πολύ σημαντικό να είστε διαρκώς ενυδατωμένοι, ώστε να καθαρίζεται διαρκώς ο οργανισμός από τις τοξίνες που εισέρχονται στο σώμα σας.

Κάντε συνήθεια σας, να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό κάθε πρωί ή έστω ένα τσάι με βότανα.

Αποφεύγετε καλύτερα τον καφέ, όσο το δυνατό περισσότερο. 
4. Αποτοξινωθείτε
Αφού θα μπείτε στη διαδικασία να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες, κάντε το καλά και ξεφορτωθείτε τις πριν εγκατασταθούν σε άλλα κύτταρα του σώματος.

Ο καλύτερος ωστόσο τρόπος για να γίνει αυτό, δεν είναι και ο πιο ευχάριστος, αφού γίνεται με τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, είτε από κάποιον επαγγελματία, είτε με κλύσμα στο σπίτι.

Μπορεί να μην το επιλέγατε υπό κανονικές συνθήκες, αλλά θα βοηθήσει στον πλήρη καθαρισμό του οργανισμού.
5. Κάνετε τοπικό μασάζ
Το λεμφικό σύστημα, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και διεγείροντάς το, κάνοντας μασάζ και μαλάξεις οι τοξίνες που βρίσκονται εκεί θα αρχίσουν να κινητοποιούνται και εν τέλει να φύγουν από το σώμα.

Κάνετε συχνές επαναλήψεις, των μερικών λεπτών με κυκλικές κινήσεις στις περιοχές του σώματός σας που εμφανίζεται κυτταρίτιδα.
6. Ιδρώνετε
Κάθε φορά που ιδρώνετε, αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας.

Ο ιδρώτας είναι ένας καλός τρόπος να αποτοξινωθείτε και καλά θα κάνετε να μην αγνοήσετε τις δυνατότητές του.

Γυμναστείτε και μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια μέχρι να ιδρώσετε για τα καλά!
7. Μην χρησιμοποιείτε τοπικές κρέμες αδυνατίσματος
Η χρήση φαρμακευτικών αλοιφών αδυνατίσματος το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει την κυτταρίτιδα πιο εμφανή.

Οι κρέμες αδυνατίζουν ο δέρμα, κάτι που όχι μόνο θα αναδείξει τις τυχόν ατέλειες της επιδερμίδας, αλλά και την «αντιπαθητική» υφή της κυτταρίτιδας.

Αν ωστόσο, υπάρχει ιατρικός λόγος που χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους κρέμες, μην τις σταματήσετε, αλλά φροντίστε έστω να τρέφετε το δέρμα σας την ίδια στιγμή με φυτικά έλαια και ενυδατικές κρέμες.
8. Πάρτε τη γνώμη ενός ειδικού
Οι παραπάνω προτάσεις αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας θα σας βοηθήσουν σίγουρα να μην επεκταθεί, αλλά δυστυχώς δεν θα σας απαλλάξουν τελείως από τη δυσάρεστη αυτή αίσθηση.

Για μια πιο εμπεριστατωμένη και επιστημονική άποψη, επισκεφτείτε το γραφείο ενός ειδικού, που θα δει τις δικές σας ανάγκες και θα σας καθοδηγήσει σε μια προσωποποιημένη θεραπεία ανάλογα με τις απαιτήσεις του σώματός σας.

 

πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα