Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Γήρανση.

Ο μεγάλος έχθρας της υγείας και της ομορφιάς.
Με λόγια απλά, θα κάνω την απόπειρα να δώσω σε όλους την ευκαιρία να αντιληφτούν τον μεγάλο αντίπαλο του κάθε ζωντανού οργανισμού που δεν είναι άλλος από την φυσιολογική γήρανση.

Γήρανση λοιπόν είναι η φυσιολογική φθορά του κυκλοφορικού συστήματος, όπου σταδιακά επέρχονται εκπτώσεις σε όλο το σώμα, μιας και είναι κατανοητό ότι δια μέσου της κυκλοφορίας του  αίματος μεταφέρονται, οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.

Έτσι πέρα από τα ζωτικής αξίας όργανα που αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα κακής  λειτουργίας και μειωμένης ανάπλασης των κυττάρων τους, έχουμε και ως εύκολα ορατό δείκτη το δέρμα, που αν το θέλετε είναι και η βιτρίνα κάθε ανθρώπου.

Όπου απλά δηλαδή στο δέρμα έχουμε . . .  Μειωμένη αιμάτωση, μειωμένη ανάπλαση των κυττάρων, μειωμένη παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνο. 

Πέρα της χρωματικής διαφοράς λοιπόν, των στιγμάτων και των μελανωμάτων, το δέρμα αφυδατώνεται, σπάει, χαλαρώνει  και οι ρυτίδες κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Αιτίες που προκαλούν την πρόωρη γήρανση στο κυκλοφορικό σύστημα είναι το ζητούμενο, μιας και λες από σκοπό, κύρια εμείς οι δυτική έχουμε βάλει το να γερνάμε πρόωρα.

Όμως για να μην παρεξηγηθώ, επειδή πολλές φορές χρησιμοποιώ τον διαχωρισμό δυτικών, ανατολικών θα πρέπει να διευκρινίσω τα εξής.

Η συστηματική μας απομάκρυνση από την φύση, και φυσική ζωή είναι το μεγάλο πρόβλημα μας.

Αναλυτικότερα συγκριτικά θα μπορούσα να πω τα εξής.

Μεγαλουπόλεις εμείς οι δυτικοί, μεγαλουπόλεις και οι ανατολικοί.

Κοινός παρανομαστής.

Ατμοσφαιρική ρύπανση εμείς, πιθανά μεγαλύτερη σε αυτούς κύρια σε Πεκίνο, Τόκυο, κ.α.

Δεύτερος κοινός παρανομαστής.

Παχύσαρκοι εμείς κατά ένα μεγάλο ποσοστό εμείς, φυσιολογικοί σε σχέση ύψους βάρους έως λιπόσαρκοι αυτοί.

Πρώτος παράγοντας πρόωρης γήρανσης για εμάς και πρώτη βασική διαφορά.

Η διατροφή μας κατά κύριο λόγο αποτελείται από μεταλλαγμένες τροφές, ή ακόμα και αφύσικης παράγωγης*, εν αντιθέσει με τους ανατολικούς που είναι αποκλειστικά φυσικές και στην εποχή τους.

Δεύτερος παράγοντας πρόωρης γήρανσης και δεύτερη διαφορά.

Η καθιστική ζωή είναι το χαρακτηριστικό μας, εν αντιθέσει ακόμα και στο Πεκίνο τους βλέπεις με ποδήλατα. Κάνουν διάλειμμα από την δουλεία τους για να γυμναστούν και αλλά πολλά.

Τρίτος παράγοντας πρόωρης γήρανσης, τρίτη διαφορά.

Η πολυφαρμακία είναι συνώνυμη των δυτικών, εν αντιθέσει οι ανατολικοί παλεύουν τα πάντα με φυσικά ιάματα και βότανα, ακόμα και την ως καθημερινή πρόληψη.

Τέταρτος παράγοντας πρόωρης γήρανσης και τέταρτη μεγάλη διαφορά.

Καταλήγοντας θα αναφερθώ στην τάση που έχουμε εν αντιθέσει με τους ανατολικούς, να τεμπελιάζουμε γενικώς το σώμα μας υποβοηθώντας το με χημικά, ή τεχνητά μέσα. 

Για παράδειγμα την δυσκοιλιότητα  θα την αντιμετωπίσουμε με χημικό φάρμακο και όχι με όσα μας προσφέρει η φύση, άρα τεμπελιάζουμε το γαστρεντερικό μας σύστημα και κύρια λεπτό και παχύ έντερο.

Η ακόμα αναφερόμενος στις γυναίκες, προκειμένου να μην κάνουν ρυτίδες, ταΐζουν από μικρή ηλικία το δέρμα τους με κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα αυτό να αδρανοποιείται και το αποτέλεσμα να είναι αντίθετο θεαματικά.

Τότε κάνουν Botox και Lifting καταστρέφοντας του μυς έκφρασης και βέβαια αδρανοποιώντας το δέρμα ακόμα περισσότερο.

Τέταρτος βασικότατος παράγοντας πρόωρης γήρανσης και τέταρτη μεγάλη μας διαφορά από τους ανατολικούς.

Ας κάνουμε σήμερα την επανένταξη μας στην φύση για να απομακρύνουμε τον γηρασμό και να τον κάνουμε ακόμα και όταν έρθει ποιο ήπιο.

Ας προσέξουμε τι τρόμε, ας βάλουμε στην ζωή μας την άσκηση, ας αποφύγουμε τους ρύπους, το κάπνισμα, τα χημικά στην καθημερινότητα μας. Ας εμπιστευτούμε την φύση στην προστασία που απλόχερα μας δίνει.

Ας θωρακίσουμε με το Ganodrerma Lucidum το κυκλοφορικό μας σύστημα, το ανοσοποιητικό μας, την απαραίτητη ανάπλαση των κυττάρων μας.

Ας ενισχύσουμε με το Cordyceps φυσικά τους λείους και γραμμωτούς μας μυς.

Ας αποφορτίσουμε το νευρικό μας σύστημα και το γαστρεντερικό  με το Lions Mane.

Ας αποτοξινωθούμε, χάνοντας παράλληλα και βάρος με το Myco Veggie.

Ας επιλέξουμε ακόμα και τον καφέ μας, το τσάι μας και ας εντάξουμε στην καθημερινότητα μας αυτά τα ροφήματα που περιέχουν Ganoderma, Cordyceps, Macca, Spica κ.α.

Ας χρησιμοποιήσουμε καλλυντικά με Γανόδερμα.

 
Σε μια σύμπλευση με την φύση, πολλά έχουμε να κερδίσουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια επιπρόσθετη πληροφορία θέλετε.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

 

Υ/Γ  ( * Μεταλλαγμένες και αφύσικης παραγωγής είναι οι τροφές που από την μια υπάρχουν εκτός της εποχής τους και από την άλλη με τεχνητά μέσα ωριμάζουν, μεγαλώνουν πρόωρα.

Για παράδειγμα ένα κοτόπουλο φυσιολογικά θέλει μήνες για να μεγαλώσει και να γίνει κατάλληλο για μαγείρεμα, αλλά έχουμε κατορθώσει να το μεγαλώνουμε μέσα σε είκοσι μέρες.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μοσχάρια, τα χοιρινά, αλλά και στα λαχανικά δεν πάμε πίσω. Σε μια εβδομάδα μεγαλώνουμε τα αγγούρια, τις ντομάτες κ.α. και σε κάθε εποχή από την μια, αλλά και από την άλλη τα κηπευτικά που παράγονται στην εποχή τους, παράγονται σε κουρασμένα χωράφια με υπερβολικές δόσεις φυτοφαρμάκων, τόσο για την ωρίμανση τους, όσο και για τα ζιζάνια. )

                                                               

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα