Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

SOS ζάχαρη:

Η πολλή ζάχαρη βλάπτει σοβαρά την καρδιά

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία


Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες κι επισημαίνουν ότι, ένα μόνο κουτάκι ζαχαρούχου αναψυκτικού αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακή νόσο.
Όπως αναφέρει το περιοδικό «JAMA Internal  Medicine» που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας, η υπερκατανάλωση ζάχαρης μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία.   

Στην έρευνα οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία χιλιάδων ανθρώπων σχετικά με την κατανάλωση ζάχαρης στις ΗΠΑ, καθώς και ποσοστά θνησιμότητας από καρδιαγγειακά προβλήματα.


Για τον ερευνητή Κουάνχε Γιανγκ από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, οι άνθρωποι που λαμβάνουν το ένα τέταρτο των καθημερινών θερμίδων τους από πρόσθετη ζάχαρη, διατρέχουν τριπλάσιο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακή νόσο σε σχέση με ανθρώπους που καταναλώνουν λιγότερη ζάχαρη.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά η πρόσθετη ζάχαρη να μην ξεπερνά το 10% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων.

Αυτό ισοδυναμεί περίπου με 70g για τους άντρες και 50g για τις γυναίκες.

Ζάχαρη προστίθεται σε πολλά διατροφικά προϊόντα, όπως γλυκά, κέικ, μπισκότα, σοκολάτα και ορισμένα ανθρακούχα ποτά και φρουτοχυμούς.

Ο καθηγητής Νάβιντ Σαταρ από το βρετανικό «Ιδρυμα Καρδιάς» υπογράμμισε ότι η ζάχαρη αυτή καθαυτή δεν είναι επιβλαβής.

Οι άνθρωποι τη χρειάζονται για τις ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού τους  αλλά όταν την καταναλώνουν σε υπερβολή, συμβάλλει στην αύξηση βάρους, που με τη σειρά της μπορεί να επισπεύσει την καρδιακή νόσο.

πηγή: PROTOTHEMA υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα