Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτη η Ελλάδα στην παχυσαρκία


 

Μετά τη ραγδαία γήρανση του πληθυσμού και τη μείωση των γεννήσεων, που επιτείνουν το δημογραφικό πρόβλημα, η χώρα μας αποκτά μια ακόμη αρνητική πρωτιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφοντας ποσοστό υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων 42%, όταν ο μέσος όρος για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους δεν ξεπερνά το 38%!
 Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία αυτά για τα Ελληνόπουλα, τα οποία αναδεικνύονται ως τα πλέον παχύσαρκα παιδιά της Γηραιάς Ηπείρου: περίπου 3 στα 10 αγόρια στην εφηβεία και 1 στα 6 κορίτσια είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ποσοστά που, επίσης, αυξάνονται αλματωδώς τα τελευταία χρόνια.

H παχυσαρκία  ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα του 40ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, το οποίο έγινε  στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στον ορισμό της παχυσαρκίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, αναπληρωτής καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Γιώργος Μαστοράκος, σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παχύσαρκος θεωρείται όποιος έχει Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) πάνω από 30. Όπως είναι γνωστό, ο ΔΜΣ προκύπτει από τη διαίρεση του σωματικού βάρους (σε κιλά) δια του ύψους του ατόμου στο τετράγωνο. Αν ο ΔΜΣ είναι μεταξύ 25-29,9, το άτομο θεωρείται υπέρβαρο.
Πηγή: enikos.gr
 
Το σχόλιο μας:
Αν και δεν είμαι από αυτούς τους Έλληνες που κάθονται απέναντι και μετρούν τα μόνο τα αρνητικά ρεκόρ της χώρας μας, εντούτοις δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην πρωτιά κύρια της παιδικής παχυσαρκίας.
Δεν βρίσκω τον λόγο μιας και οι σημερινοί πατεράδες και μανάδες δεν έχουν την άγνοια αφενός και το σύνδρομο της στέρησης των πολέμων αφετέρου που είχαν οι δικοί μας,  για να ταΐζουν τα παιδιά τους υπερβολικά.
Άρα όλα με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτό προκύπτει, από κληρονομικότητα, κακή διατροφή σε ότι αφορά όχι τόσο την ποσότητα, αλλά τον συνδυασμό των τροφών και την έλλειψη άσκησης.
Κληρονομικότητα.
Είναι γεγονός ότι όταν οι γονείς είναι παχύσαρκοι σε μια οικογένεια, αυτό οφείλεται κατά 85% σε υπερβολική κατανάλωση τροφής και μόνο 15% σε άλλα αίτια.
Καιρός λοιπόν μιας και σήμερα ξέρουμε ότι η παχυσαρκία σκοτώνει την υγεία να κάνουμε δίαιτα οικογενειακός.
Όχι μόνο για τα παιδιά, άλλα και για τους ίδιους.
Κακή διατροφή.
Όταν είτε για ευκολία, είτε για ευχαρίστηση στην καθημερινότητα υπάρχουν μόνο λιπαρά φαγητά και γλυκά, λογικό είναι να ανεβαίνουν και τα κιλά οικογενειακός.

Η Ελλάδα είναι μια από τις λιγοστές χώρες του κόσμου που μπορεί να μας εξασφαλίσει όλο τον χρόνο τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Εν αφθονία τα λαχανικά, τα όσπρια και τα ψάρια.
Δεν είμαι υπέρ των στερήσεων, αλλά μόνο πίτσες, μακαρονάδες και κρουασάν βουτύρου, δεν είναι υπερβολή.
Τέλος η έλλειψη άσκησης.
Με ένα οκτάωρο καθηλωμένη σε ένα γραφείο και άλλο ένα στον καναπέ τι καύσης θα έχει ο οργανισμός ?
Και αντίστοιχα σε ότι αφορά τα παιδιά με σχολειό όλη μέρα, φροντιστήρια και μετά βόλτα στο διαδίκτυο πώς να καούν οι χιλιάδες θερμίδες που προέκυψαν από τις γκοφρέτες, το φαγητό, και την μαρμελάδα ?
Καιρός είναι όλοι μας αρχικά να ενημερωθούμε και στην συνέχεια να εφαρμόσουμε προγράμματα που θα μας απαλλάξουν από την παχυσαρκία.
Η επανένταξη μας στον φυσικό τρόπο ζωής, μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει.
Σήμερα ξέρουμε και έχουμε τις λύσεις.
Με αρωγούς το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano, το Cordyceps, την Spiroulina, το Myco Veggie και την Noni που το κάθε ένα ξεχωριστά, αλλά κύρια ο συνδυασμός τους θα μας δώσουν την οριστική μόνιμη φυσική λύση στην παχυσαρκία, διατηρώντας την υγεία μας παράλληλα σε άψογη κατάσταση.
Η υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου θέλει και την δικιά μας βούληση για να διατηρηθεί.
 
Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα