Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Θερίζουν τα εμφράγματα τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα


Αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας παρουσιάζουν τα περιστατικά οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου όταν αυτά συμβαίνουν οποιοδήποτε βράδυ της εβδομάδας ή κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με μια μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες σχετικές εκτιμήσεις και αποδίδει το πρόβλημα κυρίως στο μειωμένο και πιο άπειρο δυναμικό των νοσοκομείων αυτές τις ώρες, όταν γίνεται η εισαγωγή του ασθενούς.
Τα εμφράγματα παραμένουν η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Οι ερευνητές της Κλινικής Μάγιο των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον γιατρό Χένρι Τινγκ, που εξέτασαν (μετα-ανάλυση) τα ευρήματα 48 ερευνών, που αφορούσαν σχεδόν 1,9 εκατ. ασθενείς σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Καναδά, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal».

Τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα, γενικά παίρνει περισσότερο χρόνο η αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού σε ένα νοσοκομείο, πράγμα που μπορεί τελικά να στοιχίσει τη ζωή ενός ασθενούς με έμφραγμα, αντίθετα με κάποιον που εισάγεται σε ώρα κανονικής και πλήρους λειτουργίας του νοσοκομείου.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι όσοι εισάγονται με έμφραγμα σε βραδινές ώρες ή στη διάρκεια Σαββατοκύριακου, έχουν κατά μέσο όρο 5% μεγαλύτερη θνησιμότητα (είτε στο νοσοκομείο, είτε μέσα στον επόμενο μήνα από το εξιτήριό τους), σε σχέση με όσους εισάγονται κάποια εργάσιμη μέρα κατά τις πρωινές ώρες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως το γεγονός ότι τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα τα νοσοκομεία συνήθως δουλεύουν με λιγότερο και μειωμένης εμπειρίας ιατρικό προσωπικό.

Όπως επισημαίνουν, η μεγάλη πρόκληση για ένα νοσοκομείο είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Δεν είναι μόνο ότι ο συνήθης ύποπτος και εν προκειμένου ο θρόμβος εμφανίζεται νύκτα, ή τα Σαββατοκύριακα από ότι αντιλαμβάνεστε.

Ατυχώς αυτός γενάτε και υπάρχει όλο το εικοσιτετράωρο και είναι στο χέρι μας πλέον να τον αποτρέψουμε με φυσικό τρόπο.

Ο συνδυασμός της καθημερινής ήπιας έστω άσκησης, η προσεγμένη διατροφή και η λήψη σε Ganoderma Lucidum βάσει κλινικών ερευνών που έχουν γίνει απέδειξε ότι μειώνει το κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου κατά 91%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα