Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Το ΑΙΜΑ

Σχεδόν καθημερινά αναφέρομαι στο αίμα και στο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στην ζωή.

Η σπουδαιότητα του είναι πραγματικά τρομακτική και εκ των πραγμάτων συμπαρασύρει και μια εκ των πολλών δράσεων του Γανοδέρματος, Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano που είναι η επαναφορά και διατήρηση του αίματος στα φυσιολογικά επίπεδα.  

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή διαβάζοντας την επιστημονική ανάλυση της γιατρού.

TI EINAI TO AIMA

Το αίμα είναι σαν ένα ποτάμι που «μεταφέρει τη ζωή» μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία, δίνοντας οξυγόνο, νερό, θρεπτικά συστατικά, ορμόνες, αντισώματα και πολλά άλλα συστατικά στα κύτταρα του σώματος.

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Το αίμα αποτελείται από ένα άχρωμο υγρό που λέγεται πλάσμα.

Στο πλάσμα υπάρχουν τα αντισώματα, που είναι πρωτεΐνες και συμμετέχουν στην άμυνα του οργανισμού.

Μέσα στο πλάσμα του αίματος υπάρχουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια (ερυθροκύτταρα), τα λευκά αιμοσφαίρια (λευκοκύτταρα) και τα αιμοπετάλια.

ΕΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια ή ερυθροκύτταρα είναι χαρακτηριστικά των σπονδυλωτών και οφείλουν το χρώμα τους στην παρουσία της κόκκινης ουσίας που περιέχεται (αιμοσφαιρίνη).

Σε υγιή άντρα υπάρχουν γύρω στα 5.000.000 ερυθρά αιμοσφαίρια κατά κυβικό χιλιοστόμετρο αίματος. Στις γυναίκες η αναλογία αυτή είναι μικρότερη.

Η κύρια αποστολή τους είναι να μεταφέρουν οξυγόνο, το οποίο ενώνεται με την αιμοσφαιρίνη, από τους πνεύμονες προς τους ιστούς. Από εκεί παραλαμβάνουν το διοξείδιο του άνθρακα, που σχηματίζεται σ’ αυτούς με την καύση, και το μεταφέρουν στους πνεύμονες.

ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ

Η αιμοσφαιρίνη είναι το κύριο συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος (Hb). Αποτελείται από δύο επιμέρους συστατικά και συγκεκριμένα από την αίμη, που είναι σιδηρούχος χρωστική, και τη σφαιρίνη, η οποία είναι πρωτεϊνικής υφής.

Η αίμη είναι η ίδια σε κάθε είδος αίματος, η σφαιρίνη όμως διαφέρει από είδος σε είδος. Η Hb χαρακτηρίζεται ως ο φορέας του οξυγόνου στον οργανισμό του ανθρώπου.

ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ 

Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι οι άγρυπνοι φρουροί του σώματος. Βοηθούν σημαντικά στην άμυνα του οργανισμού, γιατί συμβάλλουν στην εξουδετέρωση κάθε εισβολέα που προσβάλλει τον οργανισμό. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι μεγαλύτερα από τα ερυθρά και έχουν πυρήνα.

 

ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

Τα αιμοπετάλια είναι υπεύθυνα για την πήξη του αίματος. Όταν κάποιο αιμοφόρο αγγείο ανοίξει, τα αιμοπετάλια βοηθούν στη δημιουργία ενός φράγματος που εμποδίζει τη ροή του αίματος έξω από το αγγείο.

                Σε ένα κυβικό χιλιοστό αίματος υπάρχουν περίπου:

Ø  4.500.000 – 5.500.000 ερυθρά αιμοσφαίρια

Ø  5.000 – 10.000 λευκά αιμοσφαίρια και

Ø  300.000 αιμοπετάλια

ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Υπάρχουν διάφορα συστήματα ταξινόμησης του ανθρώπινου αίματος σε ομάδες. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το ΑΒΟ και ρέζους (Rhesus). Σύμφωνα με το σύστημα αυτό, το ανθρώπινο αίμα διακρίνεται σε τέσσερις ομάδες: Α, Β, ΑΒ και Ο. Η διάκριση αυτή στηρίζεται στην παρουσία ή όχι των πρωτεϊνών Α και Β στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Κατά κανόνα κάθε άτομο δέχεται αίμα της ίδιας ομάδας και του ίδιου ρέζους με το δικό του.

Σε μία μετάγγιση, εκτός από την ομάδα αίματος του δέκτη, πρέπει να είναι γνωστό και το ρέζους (Rhesus). Το ρέζους είναι μια άλλη πρωτεΐνη στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το 85% των ανθρώπων έχουν αυτό τον παράγοντα, άρα είναι ρέζους θετικό (Rh+), ενώ το 15% δεν τον έχουν και χαρακτηρίζονται ρέζους αρνητικό (Rh -).

 

Μαρία Σερέτη

Ακτινολόγους.

 

Επίλογος:

Το να διατηρηθεί η προαναφερομένη ισορροπία στην σύνθεση του αίματος θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη για καλή υγεία και αυτό επιτυγχάνεται με το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano αποδεδειγμένα.

Μάλιστα αν κάποιος συμψηφίσει όλες του της θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς και την παντελή έλλειψη παρενεργειών, τότε σίγουρα δεν θα βρίσκει λόγο να μην το εντάξει στην καθημερινότητα του τόσο ο ίδιος, όσο και όλη του η οικογένεια.

Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano, χαριτολογώντας θα έλεγα, μιας και η θεραπεία έχει την ίδια αξία με την πρόληψη, από τον παππού μέχρι και τον εγγονό, όπως μια παλιά διαφήμιση.

Η DXN Pharmacefticals σήμερα μας δίνει την δυνατότητα να λαμβάνουμε Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano, πιστοποιημένα  εγγυημένο τόσο στην καλλιέργεια του, όσο και στην επεξεργασία και συσκευασία του σε πολλές μορφές, δίνοντας στον κάθε ένα μας να επιλέξει τον τρόπο. ( Σαφέστατα ανάλογα και με τις ανάγκες του )

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα