Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Ω-3 προστατεύουν την καρδιά από το στρες.



Τα ιχθυέλαια προέρχονται από τα λιπαρά ψάρια, όπως  πέστροφα,  τόνος,  σκουμπρί, ρέγκα, σολομός και οι πολύ πλούσιες επίσης ταπεινές σαρδέλες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με  μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of  Physiology  με τίτλο «Ιχθυέλαιο και Νευραγγειακή αντιδραστικότητα του ψυχολογικού στρες στον άνθρωπο» αποδεικνύει πως το ιχθυέλαιο είναι σε θέση να εξουδετερώσει τις αρνητικές συνέπειες του ψυχολογικού στρες για την καρδιά.

Η μελέτη που είχε επικεφαλής τον Jason R. Carter του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Michigan αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που πήραν συμπληρώματα ιχθυελαίου για περισσότερο από ένα μήνα παρουσίασαν λιγότερο ψυχολογικό στρες στις μετρήσεις καρδιαγγειακής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών ρυθμών και της δραστηριότητας του συμπαθητικού νεύρου, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωσαν επεξεργασμένο ελαιόλαδο.  ( ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. )

Τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν το μηχανισμό πίσω από το πώς τα ιχθυέλαια δρουν ευεργετικά στην καρδιά, πράγμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της καρδιακής νόσου σε ορισμένους πληθυσμούς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Αμερική.
Στην έρευνα συμμετείχαν 67 άτομα, καθένα από τα οποία υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων για να αξιολογήσουν τους την πίεση του αίματος, την καρδιαγγειακή λειτουργία και τη ροή του αίματος.
Διεξήγαγαν τις δοκιμές ενώ οι συμμετέχοντες ήταν σε κατάσταση ηρεμίας και ξανά όταν βρίσκονταν σε μία αγχωτική ψυχική δοκιμασία.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κατανάλωναν  είτε 9 γραμμάρια ιχθυελαίου την ημέρα, είτε  9 γραμμάρια ελαιόλαδου.

Κανείς από αυτούς δεν γνώριζε ποια συμπληρώματα τους δόθηκαν.
Οχτώ εβδομάδες αργότερα, οι συμμετέχοντες έκανα τις ίδιες εξετάσεις.
Τα αποτελέσματα σε περιόδους ανάπαυσης ήταν τα ίδια μεταξύ των δύο ομάδων, δεν διέφεραν πάρα πολύ.
Ωστόσο, οι εξετάσεις υπό ψυχολογική πίεση έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν ιχθυέλαιο είχαν καλύτερες επιδόσεις.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το ιχθυέλαιο δρα προστατευτικά στην καρδιαγγειακή λειτουργία κατά τη διάρκεια ψυχολογικού στρες, αποκαλύπτοντας τελικά γιατί ιχθυέλαια διατηρούν την καρδιά υγιή.


Το σχόλιο μας:
Αφού πρωτίστως επισημάνω ακόμα μια φορά ότι το Α και Ω της υγείας μας προϋποθέτει άψογο καρδιαγγειακό σύστημα. ( Καλή κυκλοφορία του αίματος από αρτηρίες, φλέβες και τριχοειδή αγγεία )
Αυτό σήμερα είναι γνωστό, όπως επίσης γνωστά είναι και όλα τα φυσικά ιάματα που μπορούμε να λαμβάνουμε για να το διατηρούμε πάντα νεανικό. 
Πέρα από πολλές φυσικές τροφές που απαραίτητα πρέπει να συμπεριλαμβάνει η διατροφή μας, ( Σέλινο, κουνουπίδι, σκόρδο, ελιές, πιπεριές πράσινες και κόκκινες, λαχανικά γενικά και φρούτα ) η φύση μας έδωσε και άμεσες λύσεις με τα ιάματα της.
Βότανα επιλογής με κλινικές αποδείξεις για την προστασία του κυκλοφορικού μας  συστήματος, ( Καρδιαγγειακού ) σήμερα θεωρούνται το Ganoderma Lucidum, το Canoselium και το Cordyceps.
Η καθημερινή τους λήψη σε πρόληψη, ή και θεραπεία μας εξασφαλίζει την δίοδο σε όλο το σώμα προκειμένου να φτάνουν όλες οι ιαματικές ουσίες που του χορηγούμε.

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.


Διαβάστε ακόμα: Ψάρια.  &   Τρως ψάρια;  &  Γανοθεραπεία και κυκλοφορικό σύστημα, ή καρδιαγγειακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα